woensdag 16 juli 2014

Welke isolatie onder epdm

Vele EPDM lijm soorten zijn voorzien van oplosmiddelen. De BossCover lijm bevat geen toxische stoffen hierdoor kan op bijna elke ondergrond verlijmd worden. Om het voor u makkelijker te maken een goede isolatieplaat te kiezen waarop EPDM verlijmd kan worden hebben wij een overzicht opgesteld.


De polyisocyanaat- isolatieplaat is de opvolger van de PUR-plaat welke slechte brandtechnische eigenschappen heeft. De plafondafwerking aan de binnenkant van alle kamers die vlak onder het dak zitten moet worden herdaan, omdat de kartontegels (huidige afwerking) vroeger duidelijk vocht getrokken hebben.

Welke opties heb ik om extra te isoleren ? EPDM is mogelijk op elk soort plat dak: hout, metaal, beton, isolatieplaten ,…. Zo bestaan er verschillende plaatsingsmethodes, telkens zonder vuur. Afhankelijk van de onderliggende dakopbouw wordt de beste methode gekozen.


EPDM wordt altijd koud – lees: zonder vuur – bevestigd. De webshop berekent automatisch welke verzendkosten er van toepassing zijn. Eventueel een hemelwaterafvoer, dakrandafwerking ( daktrim), ontluchting, isolatie , enzovoort.

Een makkelijke manier is . PIR isolatie is meer dan alleen een isolatieplaat. PIR dakisolatie is sterk in opkomst en vervangt veel huidige isolatietechnieken. De folie lijm je met een speciale contactlijm op de isolatieplaten vast. Let op: sommige naakte isolatieplaten mag je niet rechtstreeks met de EPDM -folie verlijmen, dan moet je er eerst nog een houten ondervloer op vastschroeven. Isolatieplaten met een glasvliesbekleding mag je wel rechtstreeks met de EPDM - folie . Normaal gaat de opbouw als volgt: Houten opbouw: osb-platen, daarop een dampscherm, dan de harde isolatieplaten en epdm.


Er kan dan nog een isolatie in woldekens . Kan deze de windkrachten op het nieuwe EPDM -systeem opvangen? Veroorzaakt de lijm geen reactie op de bestaande ondergrond ? Vooraleer een systeem te kiezen, hebt u best een antwoord op deze vragen. Is een mechanische bevestiging van de folie mogelijk en welke bevestigers heb ik hiervoor nodig? Nee nee eronder ik ben wat info aan het verzamelen over hoe en wat en normaal isoleer je toch onder dakleer, dus ik neem aan dat er onder de epdm ook isolatie moet en vandaar mijn vraag alvast bedankt voor je reactie. O_W1REdddQ Vergelijkbaar dec.


GeĆ¼pload door geertkempen 1:22. Plat dak bedekken met EPDM - Duration: 6:20.

Uw dak isolatie wordt deze manier altijd onder de beste voorwaarden bij u geleverd. Kijk in onze webshop welke soorten dak . Controleer altijd van tevoren of de dakrand na het plaatsen van de isolatie nog voldoende hoogte heeft. Gebruik dan dunnere isolatieplaten of verhoog de dakrand. Je kunt de lijm bij ons . EPDM folie is eenvoudig via onze website te bestellen. De prijs voor isolatieplaten zal voornamelijk afhangen van welk soort isolatiepaneel je kiest.


Heel vaak plaatst men de isolatieplaat bovenop de uitvulchape, en dus net onder de uiteindelijke vloerbekleding. Nadat de dakisolatie geplaatst is wordt er boven op de isolatie met of zonder afschot een nieuwe laag bitumen dakbedekking, EPDM , of roofing. Het isolatiemateriaal , vaak steenwol, bevindt zich bij een plat dak isoleren van binnenuit tussen de dragende constructie en het dak zelf.


We spreken van een koud plat dak wanneer het isolatiemateriaal aan de onderzijde van het dakbeschot wordt toegepast. De meest gebruikte zijn bitumen, en synthethische dakafdichtingsmaterialen zoals EPDM (rubber) en polyester.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts