woensdag 23 juli 2014

Rolsteiger opbouwen

Een rolsteiger veilig opbouwen. Duidelijke instructie hoe een rolsteiger of kamersteiger moet worden opgebouwd. Waar moet je op letten en wat zijn de eisen. Met als doel: minder valongevallen.


Jammer genoeg kom je goed opgebouwde rolsteigers buiten de showroom van de leverancier zelden tegen. Maar hoe doe je dat, een rolsteiger opbouwen met inachtneming van de geldende regels?

De maximale hellingshoek is. Leg nu een platform op de 3de of 4de sport in de steiger om verder te gaan met opbouwen. Tot de gebruikers van rolsteigers behoren alle beroepsgroepen die tijdelijke werkzaamheden op hoogte moeten uitvoeren, en op grond van een risico-evaluatie en -inventarisatie hebben gekozen voor het. Dit geldt dus ook voor het opbouwen van . Deze nieuwe regelgeving geldt ook voor rolsteigers die voor deze datum zijn aangeschaft.


Op deze pagina leest u wat de nieuwe regelgeving inhoudt en hoe u bestaande rolsteiger evt. Met deze training leert u veilig te werken met een rolsteiger. Onder andere de op- en afbouw van de steiger komen aan bod.

Deze handleiding geeft instructies voor het correct opbouwen en veilig gebruiken van de Wienese aluminium rolsteiger. Wie het over veilig opbouwen van een rolsteiger heeft, zal op min- stens twee adressen moeten aan- kloppen. De gebruiker moet er van verzekerd zijn, dat de met de opbouw belaste . Er zijn namelijk grofweg twee systemen op de Nederlandse markt.


De ene wordt geleverd door bedrijven als Altrex, APW, Instant. Apeldoorn en Skyworks, de andere door bedrijven als Custers en . De nieuwe opbouwmethode voor rolsteigers komt hier op neer: je moet eerst de leuning plaatsen van een nieuw platform. Pas daarna monteer je het werkplatform. Instructie nodig voor het opbouwen van een rolsteiger ? Zie deze pagina voor verdere instructie of huur een stieger bij K-Rental. Wij komen hem brengen en geven duidelijke instructies voor de opbouw.


Een steiger wordt gebruikt als tijdelijke voorziening om veilig op hoogte te kunnen werken, bijvoorbeeld bij de bouw van een huis. Zowel bij het opbouwen , het gebruik als de demontage van steigers gebeuren regelmatig ongevallen. Het leveren, verhuren en monteren van een tijdelijke werkplek op hoogte . De rolsteiger niet ophijsen of ophangen.


Neem voor gebruik buiten de hier genoemde toepassingsmogelijkheden en opbouwinstructies contact op met de fabrikant. Controleer vóór het opbouwen de volgende punten:. Dit verhoogt de kans op het maken van fouten.

Gepleit wordt dan ook voor een eenduidige opbouwconstructie die door alle fabrikanten wordt gevolgd. Ook verdient het aanbeveling om eindtermen te formuleren voor de deskundigheid van de personen die rolsteigers opbouwen en inspecteren. HW JDDW GDDUELM RP: ▫ Altrex. In bijgaande documenten wordt het nieuwe, veiligere opbouwen van rolsteigers per systeem gepresenteerd.


Er is de laatste tijd geregeld discussie over de veiligheid bij het gebruik van een rolsteiger. Rolsteiger veilig opbouwen. Schilders, onderhoudsaannemers en alle andere gebruikers mogen vanaf dan nooit meer onbeschermd op hoogte staan, ook niet tijdens het opbouwen en afbreken van de rolsteiger.


Niet iedereen is er blij mee. De Inspectie SZW kan ons .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts