maandag 28 november 2016

Geisoleerde spouwmuur extra isoleren

Via een aantal gaten in de buitenmuur wordt een bepaald isolatiemateriaal onder hogedruk de gevel ingebracht zodat het de spouw vult. Daarna worden de gaten gedicht en zie je verder. Naast het isoleren van een lege spouw , kun je ook een al geïsoleerde spouw nog eens extra isoleren. Tips: Vergelijk is besparen.


De rolluikkasten moeten nog afgewerkt worden. Die kan ik eventueel rondom de luchtspouw nog dichtwerken zodat er geen gespoten pur in kan vloeien.

Is dit een verstandige gedachte om de spouwmuur die reeds is geïsoleerd met pur- platen, te laten na- isoleren met gespoten ur? Onze spouwmuur werd indertijd slecht geïsoleerd. Geschreven door Fenaj in de rubriek: Na- isolatie. Nu ben ik wel geinteresseerd in het extra isoleren van de spouwmuren maar ik kan niet vinden of het mogelijk is met de reeds aanwezige isolatie.


Dat onze huizen beter geïsoleerd moeten worden, daar twijfelt niemand nog aan. Hier kan na- isolatie een goede oplossing vormen . Huidige praktijk rond na- isolatie van spouwmuren. Na advies van de adviseur van …B.


Dit is niet nodig wanneer de na- isolatie met ons isolatieschuim wordt uitgevoerd.

Het is dus een betere én voor u een veel goedkopere oplossing. Isolatieschuim is uitermate geschikt voor het herstellen van een reeds geïsoleerde spouwmuur. Het oude isolatiemateriaal wordt gecomprimeerd en geïmpregneerd in het . Het isoleren van matig- geïsoleerde spouwmuren noemen we na- isoleren. Het leeghalen van spouwmuren , welke vroeger slecht geïsoleerd werden, en daarna opnieuw vullen, is een kostbare aangelegenheid. Ons Hurefoam- isolatieschuim biedt in deze gevallen uitkomst.


Een slecht of matig geïsoleerde spouwmuur kan. Zorgt het na- isoleren van mijn spouwmuur niet voor extra koudebruggen? Zal mijn geïsoleerde spouwmuur niet uitnodigend zijn voor muizen en ander ongedierte?


Muurisolatie is belangrijk om energiekosten te besparen en binnen van een aangenaam klimaat te kunnen genieten. Spouwmuurisolatie is de snelste en voordeligste methode van muurisolatie. Nadelen of fabels van na- isolatie ? Wanneer een muur slechts gedeeltelijk geïsoleerd wordt kan er condensatievorming optreden op de scheiding tussen het wel en niet geïsoleerde deel met alle gevolgen . Marcel Sijbers is eigenaar van Sijbers Bouw -en timmerbedrijf. Een bestaande spouwmuur isoleren spaart heel wat geld uit. Mijn buren (tussenwoning) hebben afgelopen januari besloten om hun spouwmuur te laten na- isoleren (volspuiten) met Isotech Isolatie parels.


Het huis is jaar oud en de isolatiewaarden niet meer van deze tijd. Maar doordat het isolatie b. Blijkbaar hebben bewoners van slecht geïsoleerde woningen de neiging om iets spaarzamer om te springen met de verwarming dan algemeen wordt aangenomen.

Na de isolatie van de spouwmuren hebben. Terwille van diegenen, die andere manieren, dus niet alleen in de spouw , willen overdenken: een naadloze polyurethaan (PUR) isolatie aanbrengen op de. Dus een geïsoleerde muur, ramen met dubbel glas en dan een kastje met een screen zonder isolatie , gewoon wat plastiek en afwerking.


Ongeveer de helft daarvan heeft niet- geïsoleerde spouwmuren. Bij spouwvervuiling loop je extra risico dat er condens overslaat op de binnenmuur via mortelbruggen en cementbaarden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts