donderdag 17 november 2016

Elektrische vloerverwarming met zonnepanelen

De elektrische vloerverwarming van Thermo Lamina kan uitstekend gevoed worden door zonnepanelen. Hierdoor kunt u uw bestaande overcapaciteit gebruiken om uw woning te verwarmen. Tevens is er een kentering gaande waarbij elektriciteit in verhouding tot gas goedkoper wordt.


Iedereen zegt dat verwarmen op elektriciteit per definitie milieuonvriendelijk is. Ik veronderstel dat dat is omdat men er vanuit gaat dat elektriciteit dan ook per definitie met niet hernieuwbare energie wordt opgewekt. Om de elektrische opwarming te regelen is er een toestelletje in de .

Weet dat hier veel tegenstanders voor zijn maar mijn idee is om een elektrische vloerverwarming te plaatsen in combinatie met zonnepanelen. Heeft hier iemand ervaring mee? Ik wil iedereen alvast bedanken mocht hij of zij zijn informatie en ervaringen met mij willen delen. Wij hebben beslist om zonnepanelen te leggen op onze woning.


Op de exclusieve nacht zit elektrische vloerverwarming aangesloten, die we tot op heden eigenlijk niet gebruiken, maar nu we zonnepanelen leggen zouden we . Vraag ivm aankoop woning met elektrische. Het huis zelf heeft alleen maar gaskachels een houten ondervloer en geen isolatie. Elektrische verwarming en zonnepanelen.


Opbrengst opgewekte stroom.

Door op uw dak zonnepanelen te installeren kunt u zelf stroom opwekken. Deze stroom wordt feitelijk altijd direct in het lichtnet gevoed. Tegenwoordig wordt er veel geadverteerd met elektrische vloerverwarmingsystemen , waarbij soms door het manipuleren van getallen en tarieven wordt gesuggereerd dat dit voordeliger is dan de conventionele verwarming met behulp van een HR-ketel.


In werkelijkheid zijn de kosten van . Door testen in de praktijk is gebleken dat bij een oppervlakte van meer dan m het voordeliger is om een watergedragen systeem aan te schaffen dan elektrische vloerverwarming. Ook elektrische verwarmingstoestellen die je als bijverwarming gebruikt ( bijvoorbeeld convectoren), kunnen met behulp van zonnepanelen van stroom voorzien worden. Je combineert dit type warmtepomp best met een verwarmingssysteem op lage temperatuur, zoals wand- of vloerverwarming. U kunt de elektriciteit zelf opwekken door bijvoorbeeld zonnepanelen , maar lang niet alle soorten elektrische verwarming zijn duurzaam.


Zonnepanelen worden gebruikt om zonne -energie op te wekken. Deze opgewekte energie wordt omgezet in elektriciteit. Speedheat is een elektrisch verwarmingssysteem dat toepast wordt als vloer- of wandverwarming.


Ik zou daar dan een extra. Warmtepomp is echt hartstikke duur in aanschaf. Hier komen heel verschillende antwoorden uit . Met mijn zonnepanelen een warmtepomp aandrijven of een elektrisch vloerkleed voeden, zou het toch slim zijn? En omdat warme lucht omhoog gaat, moet je die warmtepomp in combinatie met een vloerverwarming gebruiken, zo werd mij bij mijn kleine onderzoek duidelijk.


Minder ingrijpend voor je woning is investeren in zonnepanelen. Of in het geval van vloerverwarming : buizen onder de vloerafwerking.

Voor warm water kan je je oude elektrische boiler vervangen door een warmtepompboiler en zonnepanelen om een stuk van je verbruik te dekken met eigen stroom. Mijn naam is Rick en heb mij zojuist aangemeld voor deze site. We hebben een woning gekocht incl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts