woensdag 16 november 2016

Wat is aardlekschakelaar

Wat is een aardlekschakelaar ? Waarom is deze belangrijk? In veel huis- en kantoorinstallaties bevinden . De aardlekschakelaar of aardlekautomaat meet of de in- en uitgaande stroom gelijk blijft. Is dit niet het geval dan klopt er iets niet in de installatie en onderbreekt de schakelaar automatisch de totale stroomtoevoer.

De hoeveelheid stroom die de elektrische installatie in gaat is dan groter dan . Een stopcontact heeft een aansluiting waarop spanning staat (de fase) en een aansluiting waarop geen spanning staat (de nul). Een aardlekschakelaar schakelt uit zodra een lekstroom ontstaat van meer dan milli-Ampère (mA) gedurende een bepaald aantal milliseconden. Soms raakt een apparaat defect zonder dat kortsluiting optreedt. De stop blijft intact, maar u loopt kans op een flinke schok, omdat het apparaat onder stroom staat.


Een goede aardlekschakelaar heeft een testknop die bijvoorbeeld gebruikt wordt voordat er wat. Het eerste wat u altijd moet doen als u zelf de aardlek wilt vervangen is de elektriciteit uitdoen.

Dit kunt u doen door de hoofdschakelaar in de meterkast uit te zetten. Bij het laten aansluiten van een groepenkast of het vervangen van een aardlekautomaat in uw woning moet u er altijd opletten dat er geen . De werking van de aardlekschakelaar in uw meterkast is erg belangrijk en moet u regelmatig testen. Heeft u een oude installatie zonder aardlekschakelaar ? Laat er dan een plaatsen door een erkend installateur. Wat te doen wanneer de aardlekschakelaar is uitgeschakeld. En ja, ik heb de uitleg expres zo simpel mogelijk gehouden.


Schakel ook alle elektrische apparaten uit, door de . Het systeem is iets comlexer dan dit. Spontaan omspringen aardlekschakelaar. Sinds weken springt op allerlei tijdstippen, ook snachts de aardlekschakelaar om, een aantal malen per week. Ik zou geen apparaat in huis kunnen verzinnen wat dit veroorzaakt. Momenteel zit er een vierpolige aarlekschakelaar in combinatie met automatische zekeringen van 16A in.


Attema) Ik wil automatische zekeringen van 16A en allemaal met aarlekbeveiliging. Je weet hoe je een aardlekschakelaar moet testen.

Je kunt het verschil tussen beiden uitleggen. Lees alles over de aardlekschakelaar op meterkastcheck. Denk eens na wat u als laatste ingeschakeld heeft, dat kan al een eind op weg helpen. Storingzoeken: instructies wat te doen bij uitvallen van een aardlekschakelaar of installatieautomaat. Als dat niet helpt denk . Bij een te hoge lekstroom wordt alleen de desbetreffende groep uitgeschakeld.


Maar wat is dat het voordeel van een aardlekautomaat? Bij een normale aardlekschakelaar worden alle aangesloten . De automaat beveiligt tegen lekstroom of overstroom. Een aardlekautomaat (alamat) is een aardlekschakelaar en een installatieautomaat in één automaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts