maandag 22 januari 2018

Piepschuim lijmen met pur

Als ik stukken tempex aan elkaar vast wil maken, gebruik ik purschuim ( bouwschuim). Dat plakt het echt muurvast aan elkaar. Het blijft in ieder geval al 1½ jaar onder water zitten! En bus purschuim kost niet veel, dus je kan het even testen.


Verder kun je het inspuiten met een verflak of lijm. Daarmee lost de buitenlaag van het piepschuim op en wordt het keihard.

Tenslotte is het aardig om te weten dat je piepschuim maar met weinig middelen kunt lijmen , maar purschuim doet wonderen. Het wordt hard en gedraagt zich ook als piepschuim. Piepschuim , het zachte, lichte materiaal dat de meeste mensen kennen als isolatie- en verpakkingsmateriaal, wordt vaak gebruikt bij knutsel- en hobbyprojecten. Of je nu werkt aan een opdracht voor school of het gewoon. Vervolgens heb ik met hier en daar een sate-prikker de boel aan elkaar vast gezet.


Geen idee of dat hoort zo, maar dat werkte in mijn situatie prima :) Je kan ook de platen verlijmen met PUR ofzo. Als je dit zelf wilt doen is mogelijk een combinatie mogelijk nl. Hoe isolatieplaten tegen plafond bevestigen.

Rectavit Easy Fix: Verlijmen van isolatie, gipskarton en cellenbeton. GeĆ¼pload door RectavitNV Sneldrogend 1-komponent polyurethaan montagelijm voor verlijmingen in de droogbouw. PolyUrethaanlijm of PU- lijm moet, om een goed resultaat te verkrijgen, met kennis van zaken worden aangebracht. Ervaringen met PUR - daklijmen , ing.


Ziet er goed uit, dat lijmen met PUR schuim is ook een goed plan. Vergelijk klus artikelen van de beste merken, o. Ik lees instatik lijm (lijkt een dure optie ivm speciaal lijmpistool wat ik nu vind) of met pennen, maar ik zie verder weinig staan. Heeft u vragen over de verwerking of over de reiniging van de Isolatielijm PU0?


Goedgekeurde ondergronden. Flexibele Pur FM3Illbruck 880ml. Andere oplossing zou ook kunnen zijn om pur aan te laten brengen. Er komt dan een specialistisch bedrijf die dan de onderkant van de vloer, dus met de welvingen mee, purschuim aanbrengt.


Het is iets duurder overigens. Gebruik speciale piepschuimlijm. INSTA-STIK MP is een universele, snel uithardende spuitlijm met geringe opschuimhoogte.


Ik heb ooit eens geprobeerd piepschuim te . INSTA-STIK MP ( spuitlijm ) is een (H)CFK-vrij geproduceerde polyurethaanlijm die specifiek is ontwikkeld voor het verlijmen van isolatieplaten zoals XPS, EPS, PUR , PIR,. Fenolschuim, Schuimglas, Minerale wol en Gipskartonplaten .

De platen wil ik gaan verlijmen , rechtstreeks op het beton. Oh ja, al dat piepschuim moet via een kruipgatsparing van 50x80cmonder de vloer komen. EPS of piepschuim is een kunststof isolatiemateriaal en wordt gemaakt van aardolie.


Je kunt makkelijk zelf EPS isolatie plaatsen. De piepschuim platen zijn eenvoudig te snijden of te breken. Het materiaal zelf is geurloos. De tussenliggende kieren kun je daarom opvullen met een PUR schuim.


Nader bekeken werd duidelijk dat ik op bepaalde plaatsen een te dunne laag tegellijm had aangebracht op het piepschuim. Als je lijm niet overal op hecht moet je echt de pur en tempex iets ruwer maker zodat de lijm meer contactvlakken heeft en overal omheen sluit ipv erop. Bij HORNBACH hebben we het juiste assortiment zodat jij altijd slaagt.


Polystyreen platen koop je bij HORNBACH. Wij bieden op al onze producten de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts