vrijdag 26 januari 2018

Pomp voor vloerverwarming

Deze vloerverwarming verdeler is voorzien van een vloerverwarmingspomp. Is de vloerverwarmingspomp kapot? Deze pompen zijn bij het gebruik van . Denkt u dat de pomp vervangen moet worden? Het is belangrijk dat u weet wat er gaande is, zodat u hier naar kunt handelen.


In dit artikel geven we u meer informatie over de pomp van de vloerverwarming.

Vloerverwarming doet het niet, wat is er stuk? Vind vloerverwarming pomp op Marktplaats. Voor iedereen een voordeel. In iedere cv-ketel en in iedere vloerverwarming wordt een circulatiepomp gebruikt voor het rondpompen van het water door de radiatoren of vloerleidingen. In de meeste gevallen zijn dat pompen van Grundfos of van Wilo, zeer betrouwbare pompen die meestal vele jaren probleemloos en zonder enig onderhoud hun werk . De circulatiepomp is een van de belangrijkste onderdelen binnen uw vloerverwarmingssysteem.


Tegelijkertijd kan een vloerverwarmingspomp ook flink wat . Het betreft een installatie met een Weishaupt condensatieketel en zuiver vloerverwarming (dus nergens radiatoren).

Wat me opvalt is dat de circulatiepomp voor de VV kringen constant draait, . U kunt vaak zonder verlies van comfort heel veel energie besparen. Een andere mogelijkheid om te besparen op de energiekosten van de vloerverwarmingspomp is een pompschakelaar. Een pompschakelaar meet de temperatuur van de aanvoerleiding van de vloerverwarming. Wanneer deze onder een bepaalde temperatuur komt, wordt de pomp uitgeschakeld. Er is steeds meer vraag naar pompschakelaars, maar niet iedereen weet even goed wat een pompschakelaar precies doet.


Daarom in dit blog het hoe en wat. De pompschakelaar zorgt . De automatische pompschakelaar zal de circulatiepomp van de vloerverwarming inschakelen als de temperatuur van het aangevoerde CV-water vanuit de ketel hóger is dan de ingestelde temperatuur (bij warmtevraag) en uitschakelen als deze lager is dan de ingestelde temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de pomp niet. Hieronder beschrijf ik een mogelijkheid om de pomp van de vloerverwarming rechtstreeks aan te sturen door de ketel, ook al is daar geen speciale aansluiting voor aanwezig.


Dit is een tweaker oplossing: gebruik van deze . Hoor van het één op het andere moment een diepe, zware bromtoon in huis. Na het hele huis doorgelopen te hebben (open trappen dus resonantie) blijkt dat het irritante bromgeluid van de net één jaar oude vloerverwarming af komt, de pomp dus denk ik als leek. Kan iemand mij uitleggen wat het gevolg is voor de pomp of het opwarmen van de vloer als de pomp van stand teruggebracht wordt naar stand of 1. Nieuwe aanleg: vloerverwarming zonder extra pompen ? Hoe werkt een vloerverwarming verdeler?


Een ingebouwde pomp zorgt voor de circulatie van steeds hetzelfde water, waaraan warm water uit de cv-installatie wordt toegevoegd als de watertemperatuur te laag wordt.

Een thermostaatkraan regelt dit automatisch. Algemene handleiding vloerverwarming Pagina van re-ordernr. Verdeler, Pompschakelaar, Beveiliging: Op de verdelerpomp is een toerengeregelde pomp gemonteerd die ingesteld kan worden op constante of variabele druk. Bij vloerverwarming dient deze altijd te worden ingesteld op constante druk. U kunt bij ons veilig voldoen per overschrijving, iDeal, Paypal of bankcontact.


Na ontvangst van betaling wordt uw bestelling binnen tot werkdagen afgeleverd. Levertijd is standaard tot werkdagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts