donderdag 25 januari 2018

Vochtwerende isolatieplaten

Door je woning juist te isoleren spaar je niet alleen een pak geld uit op je energiefactuur maar verhoog je ook het wooncomfort aanzienlijk. In dit artikel overlopen we alle soorten isolatieplaten met . XPS wordt ook wel polystyreen hardschuim genoemd. Het is een kunststof isolatiemateriaal in plaatvorm.


Meestal gaat het om XPS platen met tand-en- groefverbinding, wat zorgt voor een goede aansluiting van de isolatie.

De gesloten cellenstructuur maakt de platen erg vochtwerend , drukvast en isolerend. Laat een dak zonder onderdak te vaak vocht door, dan is het verstandiger om wel te kiezen voor de bouw van een onderdak. Om een dak te isoleren met vochtwerende isolatieplaten moet gebruik worden gemaakt van isolatieplaten van PUR of PIR.


Dit zijn niet de goedkoopste platen om te kopen. In tegenstelling tot de losse materialen is het met isolatieplaten dus niet nodig om vochtwerende folie te voorzien. Een dampscherm plaatsen is dus niet nodig, wat de arbeidstijd zal verkorten. Mocht uw zolder nu een erg vochtige plaats zijn, dan.


Deze worden in de fabriek voorzien van tand en groef, waardoor ze zich makkelijk laten plaatsen en een perfecte dichting garanderen.

Het plaatsen van alle soorten isolatieplaten kan zowel van binnenuit als van buitenaf. Een goede isolatie van het plafond zorgt voor minder warmteverlies en reduceert de geluidsoverlast. Je kunt bij GAMMA kiezen uit isolatieplaten , folie en glaswol voor de isolatie van het plafond. Indien je PIR-dakisolatieplaten goed afsluit en dicht, dan hoef je geen dampscherm aan te brengen.


Bovendien zijn er PIR-platen op de markt die reeds voorzien zijn van een vochtwerende bekleding. PIR- isolatieplaten zijn te gebruiken in verschillende toepassingen. Zo kan je PIR gebruiken voor het isoleren van zowel . Hierdoor kan het energieverbruik ten gevolge van ongecontroleerde ventilatie toenemen.


Gipskartonplaten mogen dan wel voldoende luchtdicht zijn, maar laten nog heel wat damp door. Bij niet-luchtdichte isolatieplaten , vb. PIR isolatieplaat met aan zijde een spaanplaat (mm) voorzien. Plaats een dampremmende folie tussen de dragende structuur en de isolatieplaten. Na de plaatsing vult u de spleten tussen isolatieplaten en de muren op met polyurethaanschuim met lage expansie, om . Isolatie en vloerplaat in één handig paneel.


Bekijk, vergelijk en reserveer geluidsisolatie, vloerisolatie, isolatiemateriaal en isolatieplaten. Ook bestaan er vochtwerende isolatieplaten die hun isolatiewaarde behouden wanneer ze in contact komen met vocht.

Deze oplossing is enkel aangeraden wanneer de dakbedekking niet veel water doorlaat. Net als bij een Ersatz-dak, wordt de dakconstructie niet bescherm waardoor die kan gaan rotten of waardoor er . Vochtwerende isolatieplaten. Beslis je toch te isoleren zonder onderdak, gebruik dan vochtwerende isolatieplaten aan de binnenkant van je dak, zoals XPS-, PUR - of PIR-platen. Die verliezen hun isolerende eigenschappen niet wanneer ze in aanraking komen met vocht. Opnieuw moeten we hier twee opmerkingen bij . Tegenwoordig zijn er ook vochtwerende isolatieplaten verkrijgbaar die geen isolatiewaarde verliezen wanneer ze in contact komen met vocht en water.


Bij een huis zonder onderdak waar slechts sporadisch vocht doorkomt, is dit type isolatie zeker een goede keuze. Zijn de dakpannen en leien geregeld vochtig langs de . De isolatieplaten zijn geschikt bij renovatie en nieuwbouw voor isolatie van oa wanden en vloeren in badkamers, platte en hellende daken. De buitenmuur moet bij het gebruik van binnenmuurisolatie de vochtwerende functie optimaal vervullen.


Het risico van interne- en oppervlaktecondensatie. De stijve isolatieplaten hebben een geprofileerd oppervlak, dat voor een uitstekende hechting aan de (dragende) muur zorgt. Het kan dan lekkage of andere problemen veroorzaken op lagere verdiepingen.


Siniat PREGYMAX Hydro is een isolatieplaat voor het thermisch en akoestisch ( na-)isoleren van binnenwanden. Prégymax is uitermate geschikt ter verbetering van de akoestische . Ontdek wat isolatieplaten voor jouw woning en portemonnee kunnen betekenen. We bieden ook een ruim aanbod aan mogelijkheden aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts