maandag 29 januari 2018

Voegenverf voor vloertegels

Soms kan het met een verfborsteltje, maar er bestaat ook voegenverf in tubevorm die je dan rechtstreeks aanbrengt op de voeg. Indien de tegels ongeglazuurd en poreus zijn dan moet je deze wel afplakken voor je begint met het verven van de voegen. Laat na het verven alles even rusten zodat het kan drogen. Ik heb een zwarte tegel 60xliggen, gevoegd in standaard grijs.


Zeker niet lelijk , maar ik heb er spijt van destijds niet te laten voegen in toon-op-toon. Geschreven door HOLy HOUse in de rubriek: Vloeren.

Controleer of je voegenverf geschikt is voor de toepassing. Fabrikanten bieden verschillende producten aan voor droge en vochtige ruimtes en voor binnen- en buitengebruik. Plak ongeglazuurde en poreuze tegels af met schilderstape. Breng het product royaal aan over de voeg. Raadpleeg de verpakking voor de . Blaas opnieuw leven in – of geef een andere kleur aan- maar liefst 5meter voegen met deze gifvrije en waterdichte voegenverf.


Een leuke manier om keuken, badkamer of toilet een nieuw uiterlijk te geven is door de tegels te verven. GAMMA geeft je tips voor het schilderen van tegels. Voegenverf is standaard wit, maar met een mengverf op kleur te maken.

Maak hiervoor de verpakking open en giet de inhoud in een bakje. Ou verkleurd voegwerk maakt een tegelwand lelijk. Door de voegen opnieuw te kleuren frist je de hele badkamer op, op een simpele en zeer effectieve manier. Dek de vloer af met folie en ontvet de tegels en voegen grondig. Laat de voegen minstens een dag drogen of.


U kunt bij het opknappen van de tegels uit twee mogelijkheden kiezen: de voegen met een speciale witte marker overtrekken, of er een speciale voegenverf op aanbrengen. Het werken met de marker, die u in een bouwmarkt aanschaft, is heel eenvoudig: eerst goed schudden, dan door druk op de stiftpunt uit te oefenen . Bent u die oude plavuizen meer dan zat? Kies dan voor vloerverf op uw keukenvloer. Door vloerverf op uw keukenvloer aan te brengen, hoeft u namelijk niet de hele vloer te vervangen om uw keuken er weer nieuw en fris uit te laten zien.


Kies wel de juiste vloerverf voor uw keukenvloer. Een keukenvloer geeft u eenvoudig . Geen speciale voegen-verf , gewoon witte lak dat ik nog over had van de trap. Wel hele sterke overigens. Na het verven veegde ik meteen met een doekje de verf van de plavuizen weg. Je kan het ook laten zitten en achteraf doen met een krabber, maar ik deed het liever meteen.


En, niet overdreven, twee . Om de voegen te overschilderen met voegenverf moet de voeg vetvrij zijn, goed inweken met amonia en goed uitborstelen met rein water en daarna heel goed laten drogen voor je gaar schilderen. Tot slot kan je de voegen gedeeltelijk uitfresen, dat gaat zeer makkelijk met dremel voegenfreesje.

De persoon die in mijn washok de tegels heeft gelegd heeft een witte voeg bij mijn antraciete tegels gedaan. Erg lelijk vind ik persoonlijk en niet schoon te houden. Alabastine heeft ook een voegenverf in de handel.


Heel gebruiksvriendelijk. Kalk zie je niet altijd zitten op tegels , daar kom je pas later achter als Voegenfris zich daarop gehecht heeft en daardoor moeilijker te verwijderen is van de tegel. Wat een verschil zeg die voegenverf. Stap 3: maak de tegels zuiver.


Veeg overtollig product af met een vochtige spons. Laat ze dan nog een tijdje drogen. Krijg je de voegenverf moeilijk van de tegels met enkel een spons? Gebruik dan een plastic krabber. Pas op dat je het tegeloppervlak niet beschadigt.


Wrijf het oppervlak ten slotte . Tegelverf houdt namelijk niet op siliconen. Plak de omgeving van de tegels af indien nodig. Let wel goed op voor het verschil tussen voegenverf voor droge en deze voor vochtige ruimtes. Was na het verven je tegels af met een vochtige spons.


Als je voegenverf loskomt laat je het best nog iets langer drogen. Tegels goed reinigen en onderhouden met de passende tegelchemie van HORNBACH.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts