woensdag 17 augustus 2016

Moabi hout

Dan gedraagt het hout zich stabiel. De bewerking maakt irriterend stof vrij. Zorg daarom voor een goede afzuiging. Het is ook goed tot fineer te schillen of te snijden.


Houtstof dat bij de bewerking vrijkomt, kan neus, ogen en keel irriteren zodat . Deze komt voor in West- en.

Gabon, Kameroen en Guinee. Regge Hout heeft een ruime voorraad. Bezoek hiervoor onze website. Het hout is na droging, bijzonder stabiel en dus weinig vatbaar voor kromtrekken.


Voorboren is noodzakelijk. Gebruik ook steeds inox schroeven om corrosie te voorkomen. Toepassingen: ramen, deuren, luiken, gevelbekleding, . De details maken het verschil.

De planken van mm dik worden tussen gleufpalen geplaatst, waarbij u volledig uw gewenste en hoogte kan bepalen. Door de deelse overlapping van het hout zitten de planken heel stevig vast op mekaar. Het staat 1 vast dat we houten ramen willen omdat deze beter passen met de stijl van ons huis.


Nu zijn we sterk aan het twijfelen tussen houtsoorten. Bij Finicasa gebruiken ze Afrormosia voor de houten ramen. Het prijsverschil tussen beiden . Houten ramen: afrormosia, moabi , eik of. Buitenschrijnwerk Sipo of. Duurzaam Afrikaans hardhout bij gebruik van de kern.


Heeft zeer hoge dichtheid. Stabiele houtsoort, maar niet eenvoudig om te bewerken. Zeer geschikt om te verlakken door goede hechtingswaarden.


Van boven naar beneden: afrormosia, eik, moabi (enkel voor gelakt hout ). Het hout wordt ter plaatse aangekocht bij producenten die een certificaat van duurzaam bosbeheer kunnen voorleggen. Zo weten wij dat wij niet alleen hout van topkwaliteit gebruiken, . Hout is een uniek materiaal dat de eigenschappen heeft koolstof op te slaan enerzijds en zuurstof af te geven anderzijds. Hoe langer het hout wordt gebruikt en hergebruikt, hoe langer het koolstof vasthoudt.


Op die manier levert hout letterlijk en figuurlijk zuurstof aan onze toekomst.

Het spinthout echter, rozegrijs getint, is niet duurzaam. Het spinthout is niet duurzaam (duurzaamheidsklasse V). Het houtstof dat bij de bewerking vrijkomt, kan neus, ogen en keel . Ze is zeer duurzaam (duurzaamheidsk- lasse I) en beschikt over uitstek - ende mechanische eigenschappen. Bijgevolg is deze houtsoort zeer gezocht voor schrijnwerk, zowel voor binnen als buiten.


Moabi (Baillonella toxisperma).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts