donderdag 18 augustus 2016

Dakisolatie van binnenuit

Een dak isoleren van binnenuit heeft als voordeel dat de dakbedekking onaangeroerd kan blijven. In dit artikel ontdek je de werkwijze voor het plaatsen van dakisolatie langs de binnenzijde van hellende en platte daken, geschikte isolatiematerialen en de prijzen voor deze . Tegen het dakbeschot aanbrengen van een rachel verticaal of horizontaal dikt ca cm. Indien er geen beschot aanwezig is de isolatiefolie spannen tussen de balken. Is dit niet het geval, dan kan condensvorming aan de binnenzijde van het dak optreden.


Houten balken kunnen verrotten en stalen balken kunnen doorroesten.

Herstellen kost dan vaak meer geld dan je bespaard hebt met de isolatie. Voor dakisolatie van binnenuit worden meestal dakisolatieplaten gebruikt. Op de pagina Dakisolatie staat informatie over de soorten dakisolatie , materialen (keuze en dikte) en over besparingen op je energieverbruik. In een geïsoleerd dak is de warme binnenkant van het dak dampremmend gemaakt om te voorkomen dat vocht van binnenuit in het dak terecht komt. Beantwoord door: Inge Pauwels, Dialoog - Vorming en advies.


Vormingscentrum Dialoog geeft een zichtbare impuls aan duurzaam en energiezuining bouwen en wonen. Dakisolatie is niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Wist jij bijvoorbeeld dat huishoudens met dakisolatie minder fossiele brandstoffen gebruiken en daarnaast minder COuitstoten?


Wat ons betreft allemaal goede redenen om een schuin dak van binnenuit te isoleren.

Je dak isoleren levert meer comfort op en bespaart je geld. Zelf je platte dak van binnenuit isoleren? ROCKWOOL dakisolatie voor schuine daken vergroot niet alleen het thermisch, maar ook het akoestisch comfort van de onderligende ruimte. Bekijk de klusvideo en volg het stappenplan.


Plaatsing en keuze van dakisolatie worden bepaald in functie van dakbedekking en onderstructuur. In ieder geval geldt van binnenuit isoleren enkel voor schuine daken. Deze optie wordt bijna altijd toegepast in nieuwbouwwoningen waar de ruimte onder het dak (nog niet) is afgewerkt. Om schade door condensatie te . Zo kan je jouw dak van binnenuit isoleren of kan je ervoor kiezen om de dakisolatie aan buitenkant aan te brengen. Dit hangt af van het type dak dat je hebt.


Ontdek jouw dakisolatie opties terugverdientijd! Optie 1: Van binnen uit isoleren. Voordeel: De dakisolatie is een doe het zelf klus die zelf te doen is en dan is hij goedkoop uit te voeren en met de huidige pakketten meteen een nette witte binnenafwerking.


Je kunt de dakisolatie ook uitbesteden. Een groot risico van op deze manier een plat dak isoleren is dat het vocht van binnen uit nergens heen kan en dus in de dakconstructie kan gaan zitten. Zeker met houten dakconstructies brengt dit het risico van rottend hout met zich mee.


Door dampremmende folie aan de binnenzijde van de isolatie te plaatsen verkleint u . In sommige gevallen is het beter om het dak van binnenuit te isoleren.

Bij dakisolatie van de binnenzijde van een schuin dak wordt er een gat in het plafond gemaakt. Het bindmiddel zorgt ervoor dat de parels op hun plek blijven zitten. Uiteraard kan je met PIR-platen een hellend dak langs binnenuit isoleren. De isolatieplaten moeten aan de binnenkant van je houten dakgebinte bevestigd worden. In plaats van de isolatie tussen de kepers van je dak aan te brengen, bevestig je de platen best op de balken zelf.


Hierdoor creëer je een ononderbroken . Dit kan buitenlangs worden gedaan, maar ook van binnenuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts