maandag 16 februari 2015

Energiedak

Of het nu gaat om verwarmen, warm tapwater of een . De meeste energiesystemen op daken genereren alleen energie wanneer de zon schijnt (zoals zonnepanelen). En wanneer een zonnepaneel te warm wordt, wordt het rendement minder. Zonde, want daardoor zal een dergelijk zonnesysteem een groot gedeelte van het jaar niet werken.


Een dak met zonnecollectoren, PV-panelen en dakramen dat als één geheel oogt. Dat is het Fath Solar Energiedak , dat dakpannen of andere dakbedekking overbodig maakt.

Het energiedak beslaat het gehele dakvlak. Dakramen worden ingepast in dezelfde maatvoering als de PV-panelen. Als het energiedak wordt uitgerust met intelligente besturing kan een energiedak bijdragen aan een nog gunstiger rendement (COP) van een warmtepomp. U kunt dan namelijk de brontemperatuur opwarmen (regenereren) met het energiedak.


Warmtepomp en zonnepanelen. Het rendement van een warmtepomp optimaliseren kan d. Een warmtepomp gebruikt bronnen. Schiebroek: “Met een energiedak brengen we een WKO-systeem weer in balans.

Denk aan combinaties van het zonnepanelen dak, het groene dak, windmolens, zonneboilers, kortom alle manieren van duurzaam omgaan met het dak. Energiedaken staan voor vrije energiewinning en zorgen voor aanzienlijke reductie van energiekosten en COuitstoot. Het Triple Solar zonthermisch dak (ook wel energiedak genoemd) is speciaal ontwikkeld voor het regenereren, balanceren of laden van de WKO (warmte koude opslag).


Met de Triple Solar collectoren kan zowel warmte als koude opgewekt worden. Het bestaat uit een donkergekleurde en dus warmteabsorberende dakbedekking met daaronder een standaard isolatielaag. Het is niet te zien dat zich onder de dakbedekking een slim energiewinsysteem bevindt wat bestaat uit warmtewisselaars die de . Zonnepanelen zijn in opkomst voor uw energiedak. Ongeveer van de Nederlanders vindt zonnepanelen een prima optie. Het zelf opwekken van stroom door middel van zonnepanelen zal aldus naar verwachting meer toename . Met de zon als onuitputtelijke bron van energie, kunt u via het dak in uw eigen warm water voorzien en stroom opwekken via de zonnepanelen.


Een duurzaam systeem waarmee u geld bespaart, op een comfortabele manier . Gebruik de warmte van uw dak om energie voor dagelijks gebruik op te wekken. Traditionele zonnepanelen genereren alleen energie als de zon schijnt en verliezen efficiëntie als ze te warm worden. Hierdoor verliezen deze panelen aan effectiviteit. Ruim 4huurders hebben zich aangemeld om duurzamer te wonen, met een lagere energierekening.


Een witte reflecterende dakbaan, een PIR-isolatielaag en fotovoltaïsche modules. Die drie elementen vormen samen het energiedak van ATAB, een nieuw totaalc. Door de toenemende schaarste van de traditionele energievoorraden, de steeds stijgende energiekosten maar vooraal ook de bewustwording rond het milieu worden er steeds hogere eisen gesteld met betrekking tot energie-effecentie van gebouwen.

Duurzame ecologische en economische oplossingen worden in dit .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts