vrijdag 27 februari 2015

Buitenverlichting aansluiten op grondkabel

Leg de grondkabel golvend in de geul, zodat er geen spanning op de verbindingspunten staat en u genoeg kabel hebt om lampen mee aan te sluiten. Bij het aansluiten van de grondkabel is het belangrijk . In de gietmof, kunt u een grondkabel splitsen, zodat u meerdere tuinlampen kunt aansluiten op circuit. Door de kunststof hars bent u . Grondkabel aansluiten Strip een twee-aderige grondkabel voor bijvoorbeeld verlichting in de tuin of.


Ben bezig met de tuinverlichting en heb daar een paar vragen over.

Ik heb een grondkabel met ijzermantel van de meterkast doorgetrokken onder het huis. Buitenverlichting aansluiten voor dummies. Hoe leg je grondkabel voor het aansluiten van elektra in de tuin?


Bekijk hier de verschillende stappen. Sluit nu de lampen op de kabel aan. Klem de kabel tussen de bevestigingsklemmen, en werk overtollige draad en eventuele aftakdoosjes weg in de sokkels van de lampen.


Plaats de transformator in de. Als voeding mag je alleen een speciale grondkabel gebruiken (XVB). Bovendien moeten er dan buitenlampen op sokkel op worden aangesloten, een en ander moet dan dus worden doorgelust.

Wat hebben we daar voor materiaal voor nodig? De ruimte die de waterdichte aansluiting ( met kroonsteentje) van de lampen ons laat is echter klein en uitsluitend bestemd voor. Een buitenstopcontact is erg handig en ook goede verlichting in de tuin is een uitkomst. Aansluiten tuinverlichting.


Wilt u één lamp plaatsen, bijvoorbeeld achter in de tuin bij de schuur, dan kunt u de lamp aan het eind van de grondkabel aansluiten. Hiervoor zijn twee mogelijkheden: Indien de lamp is voorbedraad: de grondkabel kan nu met behulp van een kroonsteen worden aangesloten op de rubberkabel . Gratis advies en tips voor aanleggen van tuin verlichting, grond spots, grondkabels , en tuinlampen. De tuin is veelal een verlengstuk van onze woning. Indien u tuinlampen laat aansluiten op netspanning dan zijn deze erg geschikt als primaire lichtbron. Let er bij het aansluiten van buitenverlichting op 2volt op dat de grondkabel minstens 50cm in de grond ligt.


Veel buitenverlichting is tegenwoordig voorzien van een volt-stekker. Zo kun je ook zelf goed aan de slag met het aansluiten van dit type buitenverlichting. De draden van deze lampen hoef je niet heel diep te verstoppen (wel even uitkijken dat je ze niet klieft wanneer je de viooltjes plant) en het aantal lampen is gemakkelijk later uit te breiden middels een kabelverdeler. Alles wat u moet weten over grondkabels. Wilt u 2volt buitenverlichting aansluiten of wilt u een nieuwe grondkabel aanleggen voor uw buitenstopcontact ? In dit blog leest u er alles over, van aanschaf tot aansluiting.


Wat is grondkabel : Grondkabels zijn in algemene zin voorzien van een stalen . Zo moet alles natuurlijk waterdicht zijn, geaard worden (gebruik hiervoor een grondkabel met stalen ommanteling) en goed worden aangesloten.

Steek de kabel door het gat naar buiten, met voldoende lengte om de aansluiting mogelijk te maken. Wil je je tuin verlichten? In de schuur of bij de keukendeur zit vaak al een aansluiting voor 2voltverlichting.


Je moet dan wel eerst kabels leggen naar de plekken in de tuin waar je een lamp wilt hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts