woensdag 25 februari 2015

Anodiseren aluminium kleuren

Geanodiseerd aluminium heeft een fraai, mat zilveren uiterlijk, dat in de moderne architectuur bijzonder goed past. Het wordt dan ook op grote schaal toegepast. In de loop der tijd is de vraag naar gekleurd geanodiseerd aluminium echter toegenomen.


Door de goede eigenschappen van het aluminium te combineren met . Aldor BV is gespecialiseerd in het inkleuren van geanodiseerd aluminium. Door een nauwgezette badcontrole is een uitstekende kleur reproduceerbaarheid mogelijk.

Gekleurde anodiseerlagen zijn mogelijk door impregnatief inkleuren, elektrolytisch inkleuren en door zelfkleuring als gevolg van . Sommigen berusten op de invloed van het onderliggende metaal op de kleur van het anodische oxide. Voor commerciële doeleinden hangt een overgrote meerderheid af van het gebruik van de . Alucol is specialist in kleuranodisatie. Kleuranodisatie is een ingewikkeld te sturen proces waarbij kennis, ervaring en de juiste engineering van het kleurbad , een grote rol speelt. De procesparameters dienen uiterst goed onder controle te worden gehouden tijdens het kleurproces.


Anodiseren van aluminium fg f. Ook aluminium kent een groot aantal specifieke eigenschappen welke het materiaal interessant maakt.

Van allerlei kleuren kunnen worden voorzien. Na het anodiseren kunnen de poriën van de anodiseerlaag gevuld worden met (an)organische kleurstoffen. Hierbij trekt de kleurstof in de poriën van de anodiseerlaag. Na het sealen zit de kleurstof verankerd in de toplaag van het aluminium. Hierdoor is er geen risico op afbladeren van de kleur.


Aluminium bezit een goed reflectievermogen voor licht, dat door anodiseren kan worden behouden. Tijdens het anodiseren kunnen teksten en afbeeldingen in de anodiseerlaag worden aangebracht. Kleuren met anorganische kleurstoffen. Elektrolytisch inkleuren.


Uitvoering van elektrolytisch inkleuren. Eigenschappen van elektrolytisch ingekleurd aluminium. Direct in kleur anodiseren. ADRUU heeft ruim jaar ervaring in kleur anodiseren van aluminium.


Gedurende de jaren zijn wij onze processen blijven optimaliseren, waardoor wij een specialisme hebben ontwikkeld in het kleuren van anodiseerlagen. ADRUU is in staat om ook grote aantallen met een repeterend karakter op een superieure wijze te . Alle aluminiumlegeringen kunnen met behulp van anodiseren een dunne oppervlaklaag krijgen (25μm), maar hun geschiktheid voor hardcoating varieert. Hardcoating is ook anodiseren , maar op een speciale manier.

De coating kan een dikte krijgen van 50μm of meer en heeft zwarte tot grijszwarte kleur. Wist u dat u de anodiseerlaag op aluminium ook in kunt kleuren ? Zo kunt u uw product goed herkenbaar maken. Het is een proces waarbij door middel van een electrolytische behandeling, een oxidelaag op het aluminium wordt gevormd. Dit is een poreuze, harde en slijtvaste laag. Het zojuist gevormde aluminiumoxide kan direct na het anodiseren nog kleurstoffen of andere middelen opnemen, waardoor het materiaal van een . Anogel anodiseert en kleurt aluminium.


Hierbij wordt het aluminium voorzien van een kunstmatige oxidelaag. Deze oxidelaag kan variëren van laagdikte. Bij zwavelzuur anodiseren is een maximale laagdikte van micron mogelijk, afhankelijk van de aluminiumlegering die wordt gebruikt. De anodiseerlaag beschermd . Wanneer je een aluminium product een mooie uitstraling wilt geven door middel van de oppervlaktebehandeling anodiseren , zijn hier een aantal tips die je helpen een mooi resultaat te realiseren.


In agressieve gebieden zoals omschreven in de VMRG-kwaliteitseisen dient pre- anodisatie te worden toegepast. Moffelen is in nagenoeg elke gewenste kleur mogelijk. RAL- kleuren genieten echter de voorkeur i. Wat is het visueel verschil ? Wij hebben wat hulp nodig van kenners (van ramen en deuren). Welke anodisatiekleuren zijn te verkrijgen ? Verschil in onderhoud tussen geanodiseerd en ge(poeder)lakt alu ? Voor de afwerking van de aluminiumprofielen hebt u keuze uit mogelijkheden: Vlakke moffeling: geeft . Voor kleine onderdelen kan in een kleiner bad elke gewenste .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts