vrijdag 17 oktober 2014

Spouwdikte glas

Hiernaast kunt u ook nog de spouwbreedte ( spouwdikte ) kiezen en hiermee wordt de uiteindelijke dikte van uw glasplaat bepaald. Hoe belangrijk is de dikte ? Je kunt letten op de dikte van het isolatieglas zelf, en op de dikte van de hele ruit, inclusief de spouw tussen het dubbel glas. Dikte is belangrijk, want dikte isoleert. Alles wat je weten wilt over de dubbel glas dikte.


Glas wordt isolatieglas genoemd wanneer het uit verschillende lagen bestaat met ruimte ertussen.

Enkel glas staat direct bloot aan de buitentemperatuur, bij dubbel glas heeft de ruimte tussen de lagen de isolerende functie. Het buitenblad staat wel in direct contact met de buitenlucht, maar de spouw zorgt voor . Isolerend) dubbel glas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas ( spouw ) is . Een punt waar bijvoorbeeld veel mensen geen rekening mee houden is de dikte van het dubbel glas. Toch is deze erg belangrijk.


Het is namelijk de dikte van het glas. Deze spouw is gevuld met argongas.

Op de binnenruit is een flinterdunne metaal-coating aangebracht. Deze coating kaatst als het ware de warmtestraling terug, zodat er minder . Wanneer uw bestelling met een . Noordenne bv op haar website gepubliceerde informatie. K Vulling: Argon of Krypton Dikte: 5-15-mm.


Low-E coating luchtgevuld. Isolatie glas geen coating luchtgevuld. Triple glas is al verkrijgbaar in een glasdikte van mm. Dit leest u verderop in deze blog.


Vaak is er bijvoorbeeld in een . Ook is de locatie van het huis van belang, want wanneer u bijvoorbeeld aan een . Geen gepruts meer met kartonnetjes, plastic kaartjes of dure meetapparatuur, AGC Glass Europe komt met een moderne manier voor het meten van glas dat al geplaatst is: de AGC Glass Thickness App. Dubbelglas bestaat minimaal uit twee glasplaten die op een bepaalde afstand van elkaar luchtdicht met elkaar zijn verbonden, zodat een isolerende ruimte tussen de glasplaten of spouw ontstaat. Dubbelglas wordt toegepast in kozijnen, ramen en deuren van gebouwen voor een betere warmte-isolatie en geluidsisolatie. U-waarde, Glas compositie, Spouwdikte , Totale glasdikte. Isolerend dubbelglas bestaat uit glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden.


De Merlin Lazer glasdiktemeter is een precieze laser apparaat die met één druk op de knop informatie over de glasdikte levert. Ook voor het meten van spouw !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts