woensdag 22 oktober 2014

Zwevende trap constructie

Opvallend minimalistisch: een zwevende trap creëert nog altijd wat magie door zijn zwevende treden. De open constructie geeft een aangenaam ruimtelijk effect en een fijn licht- en schaduwspel. In onze wallclimber collecties vind je zwevende trappen in verschillende uitvoeringen zoals hout, Corian, staal en glas.


Wanneer de woning nog in constructiefase is wordt vaak gekozen voor een trapboom waarop de treden bevestigd worden. Zo kan men de onderlinge afstand tussen .

In sommige gevallen is het mogelijk om een Wall trap te plaatsen op een niet geheel dragende muur máár deze muur is dan van te voren verstevigd en voorbereid voor deze trap met een constructie van staal . Iedere trap is te kiezen in diverse materialen. Voor een zwevende trap wordt meestal gekozen voor hout omdat dit natuurlijk oogt, makkelijk bewerkbaar is voor de blinde constructie en betaalbaar is. Aan de andere zijde is geen draagconstructie aanwezig. Door zijn minimalistische uitstraling is deze unieke . De treden lijken hierdoor visueel uit de muur te steken.


De muur waarin de zwevende trap zal worden bevestigd bestaat uit volle betonblokken. Het is de bedoeling dat deze constructie de basis van een trede wordt, hierover .

Dit geeft u enorme vrijheid naar trapkeuze toe aangezien het systeem op hetzelfde moment als een normale trap voorzien wordt. Het plaatsen van een zwevende trap is specialistenwerk dat je best aan professionals overlaat. Zowel voor de constructie van losse treden en trapbomen op maat kun je terecht bij een metaalbewerker (zie Gouden Gids onder 'metaalbewerking') of bij trappenbouwers. Zwevende trap met houten en corian treden . Indien mogelijk tekeningen aanleveren en locatie. Leverbaar met of zonder bijpassend hekwerk of leuning.


Omschrijving: trap met vrijdragende extra dunne bamboe treden. Constructie : ontwikkeld en vervaardigd door Xillix. Om ook aan het uiteinde van de treden te kunnen lopen, dienen de treden zeer goed . Een minimalistische balustrade of zelfs alleen een muurleuning wordt hier bij toegepast. Door de vrijdragende trap op deze manier te bevestigen is er geen draagconstructie nodig en heeft de trap vaak een minimalistische uitstraling.


Opbouw zwevende betontrap. Traptreden in beton zijn meestal préfab betonelementen voorzien van een uitsparing en uitermate geschikt om een trap te vormen. De zwevende trap kan via verschillende manieren gerealiseerd worden.


De trede wordt meestal van een constructie voorzien die omkleedt wordt met het gewenste materiaal. Wil je bijvoorbeeld een glazen zwevende trap dan . Graag zou ik een zwevende trap maken uit eik.

Deze bloktreden schuiven over de omgekeerde ijzeren u profielen. De Wall bestaat uit massief beuken treden in vijf . Zit met idee om een zwevende trap te maken dus dat de tredes uit de muur komen. Ze zijn subtiel en elegant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts