maandag 20 oktober 2014

Hempflax isolatie

De toepassingen van hennep zijn oneindig! Voor het isoleren van daken, wanden en vloeren. Duurzaam isolatiemateriaal van natuurlijke hennepvezel voor gebruik in de bouwsector en voor de doe-het-zelver. Dit ecologische product combineert een thermisch en akoestisch isolerende werking met de unieke natuurlijke eigenschappen van hennepvezels.


Hempflax hennep isolatie.

Toepassing van dit product in een damp open . Isolierplaten van Pavatex worden gemaakt van houtvezels uit de . BMW, Opel en Mercedes gebruikt en ook in de nieuwste elektrische auto. Ook worden hennepvezel en hennephout samen verwerkt tot papier en bouwmateriaal. Het materiaal is verdraagzaam . Een natuurlijk product met een uitzonderlijk. De unieke thermische, akoestische en vochtregulerende eigenschappen van de hennepvezel dragen onmiskenbaar bij aan een.


VROM en dan met name de Rijksgebouwendienst (Rgd) geen voorkeuren uitspreekt voor de toe te passen specifieke ( isolatie )materialen bij het ontwerpen en bouwen van.

Hennep, Jute of houtflex garandeert een. De eerste fabriek in dat land is geopend. Warmteplan (Brummen), HDF platen (Homatherm), geen opgaaf, x, 3 10 3. Naast de goede isolerende en vochtregulerende eigenschappen wil ik graag weten of er mensen zijn die ervaring hebben met ongedierte (m.n. muizen) . Oude Pekela - Geplaatst door Carolien Rahawarin – Oude Pekela, Groningen, Nederland . Toon alle zoekresultaten.


Het produceren van de hennep isolatie matten uit deze vezels gebeurt op dit moment nog in Duitslan maar wellicht in de toekomst ook vlak bij huis. Het soortelijk gewicht verschilt per bron. Strooisel, olie en isolatie. Zo worden alle onderdelen van de plant gebruikt. Het bovenste gedeelte van de plant, de bladeren en zaden, worden apart geoogst van de stelen van de plant.


Gertjan: “Als wij de plant oogsten, . Als het voor isolatie wordt gebruikt, moet het worden afgedekt met folie. Bij ons product is dat niet nodig. Daardoor reguleert het heel goed het vochtgehalte.


Stoned zul je er niet van worden. Reinders levert onder andere isolatiemateriaal van hennep voor de bouw.

De vraag neemt toe, maar het gaat langzaam. De bouwwereld is vrij conservatief. Wel worden brandvertragende middelen toegevoegd.


Dit hoeft niet schadelijk te zijn als het natuurlijke stoffen betreft zoals soda. De Lambda waarde geeft de warmtegeleiding aan van het materiaal. Hoe LAGER de lambda-waarde, hoe beter het materiaal isoleert . Onze woningen hebben onderandere standaard een hoge Rc waarde ( isolatie ). APRecreatiewoningen is als bedrijf FSC gecertificeerd.


Alle materialen worden zo veel mogelijk geleverd met FSC keurmerk. Relatief korte bouwtijd (circa weken). Leveranciers op korte afstand van de bouwlocatie. De Wageningen Universiteit verricht onderzoek naar de . Afgelopen jaar hebben wij gebouwd aan een innovatief duurzaam gebouw.


Met dit virtueel symposium willen we delen wat we geleerd hebben. Onze renovatie-visie is dat het gebouw zijn damp-open karakter moet blijven behouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts