maandag 20 oktober 2014

Tadelakt aanbrengen

Instructiefilm van Carte Colori over het gebruik en aanbrengen van Coristil en Tadelakt. Marrakech Walls mag niet verdunt worden! Het werd van oorsprong door Marokkaanse Berbers gebruikt om de wanden van badhuizen te bepleisteren. Het pleistermateriaal wordt namelijk na het aanbrengen op de muur, op traditionele wijze gepolijst met . De prijs voor het stucen verschilt per stucadoor.


Dit hangt onder andere af van het uurtarief en het aantal mdie gestuct moeten worden.

Want tadelakt is heel iets anders. Een muur die daarmee is bedekt, móét je aanraken. En terwijl je met je hand de golfjes streelt, heb je nog maar één wens: dat de muren in je eigen huis allemaal in tadelakt veranderen. Bij alle voordelen heeft tadelakt ook een nadeel: de mortel moet na het aanbrengen.


Dit komt doordat het aanbrengen van het pleisterwerk arbeidsintensief is, meer tijd in beslag neemt en ingewikkelder is in verhouding met normaal stucwerk. Laat dit soort werkzaamheden in ieder geval altijd over aan een vakman. Voor de prijs kun je uitgaan van een . Door zijn waterbestendig, ademend en stootvast karakter is het goed toe te passen in natte .

We beginnen bij het begin en dat is het kennis maken met het materiaal, wat is tadelakt nu eigenlijk en hoe maak je het materiaal aan om te verwerken. Tadelakt , geschikt voor in de badkamer, douche en keuken? Even belangrijk of misschien nog wel belangrijker bij het aanbrengen van tadelakt is de ondergrond. Zoals wellicht bekend is is tadelakt een damp-open product en . Een stoere of juist een luxueuze sfeer in uw woning. De kalk wordt met een steen gepolijst en met zeep afgewerkt tot een waterdicht geheel.


Het aanbrengen van tadelakt is zeer arbeidsintensief en het product vraagt tijdens gebruik relatief veel onderhoud. De diepe intense warmte van tadelakt is niet te imiteren. Vooral geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en douches en hebben een hoge decoratieve waarde en een fluweelachtig uiterlijk. Oppervlakte lichtes polieren met de.


AVOND: wij nemen dezelfde dag onze eerste douche in de gloednieuwe tadellakt badkamer DIE WIJ ZELF HEBBEN GEPLAATST ! In de laatste fase van het aanbrengen van tadelakt wordt er gepolierd met een kei. Daardoor wordt de tadelakt gedicht en fijngemalen. Zo wordt tadelakt wel waterafstoten maar toch zal je nog altijd water hebben dat er doorgaat. Je kan het alleen aanbrengen dus op een minerale ondergrond zoals beton . Na het aanbrengen is het een stevige kalkpleister die wel tegen een stootje kan.


Het is niet de bedoeling dat dit getest wor want alles kan stuk gaan.

Alleen door de stootvaste eigenschap gaat het wel een geruime tijd mee. Door het gebruik van een natuurlijk product wat lang mee gaat, kan tadelakt wel zeker bestempeld. U kunt zelf uw tadelakt aanbrengen in uw badkamer, keuken of uw toilet.


Eco-bouwmaterialen ondersteunt u hier graag bij en derhalve vindt u bij de producten de verwerkingsvoorschriften terug en zijn diverse filmpjes toegevoegd waarin u kunt zien en lezen hoe het tadelakt proces werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts