dinsdag 21 oktober 2014

Aardverspreidingsweerstand meten

Een goede aarding is onontbeerlijk voor een veilige elektrische installatie. Voor IT-systemen: berekenen of meten van de foutstroom. Wat is de regel (NL) voor het slaan van een extra aardpen?


Wanneer is dat verplicht? In de schuur maak ik nog een klein groepenkastje.

Ik zou zeggen: elke leek die . Aardpen meten zonder referentiepennen. Bij IT-systemen: berekenen of meten van de foutstroom. A uitgevoerd kunnen worden. Deze functie is geschikt om de eigenschappen van de aardlekschakelaar en de aanraakspan- ning aan het uitschakelpunt van de aardlekschakelaar te onder- zoeken, alsmede om de aardverspreidingsweerstand te meten. Dit menupunt staat alleen bij mA- en mA- aardlekschake-.


Meting van aardingsweerstand. Toepassing van een aardingsweerstandtang bij de aarding van een laadpaal.

Aardingsweerstand is onder te verdelen in aardverspreidingsweerstand en aardcircuitweerstand. Deze kennen verschillende meetmethoden. We behandelen ze in dit artikel. Ook kan deze worden bepaald door op de circuitimpedantie (ZS), de impedantie (ZL) van de fase van het stelsel, de weerstand. RPE) van de beschermingsleiding, op het ongunstigste punt in de installatie en de aardverspreidingsweerstand (Rb) van de bedrijfsaarde in mindering te . De eisen daaraan zijn zeer bescheiden, een pen van bijvoorbeeld een halve meter in de grond is al mooi.


De aardverspreidingsweerstand van de . Aardverspreidingsweerstand toelichting Profitest. Met een aardweerstand meter of een aardverspreidingsweerstand meter of een installatietester. Je moet daarbij nog rekening houden met de spanningstrechter rond de elektrodes, liggen de hulp elektrodes te dicht bij elkaar dan is je waarde waardeloos. Je kan een methode gebruiken met een regelbare . De richtlijnen bepalen immers dat een controle van de installatie volgens een vaste volgorde . Certificatie en conformiteit.


De Instaltest XE voldoet aan de van toepassing zijnde Europese Richtlijnen. Tijdens het ontwerp van het meetsysteem zijn normen toegepast om te kunnen voldoen aan de fundamentele eisen van de Richtlijnen. Gedetailleerde omschrijving: In onze blokhut ben ik bezig een groepenkastje te hangen.


Voor de aarding moet hier een aardpen geslagen worden.

Nu zou ik dat zelf kunnen alleen heb geen apparatuur om de aardverspreidingsweerstand te meten. Misschien kunnen we dit samen doen dus samen de pen . Hoe verder de aardverbinding wordt verwijder hoe meer het aantal parallel geschakelde contactweerstanden naar het oneindige neigt en een praktisch. Klassieke driepuntsmeting.


Meten van specifieke bodemweerstand. Als aardverspreidingsweerstand wordt opgegeven het gemiddelde van de drie metingen , maar alleen indien de meetwaarden niet meer dan van het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts