woensdag 24 september 2014

Getrokken glas

DaVinci Glas ondersteunt u bij de restauratie van uw klassieke pand. Ons assortiment is grofweg op te splitsen in isolatietechnieken: dun isolatieglas met authentieke buitenruit en enkel isolerend monumentenglas. U kunt daarbij denken aan samenstellingen met mondgeblazen glas, cilinderglas, getrokken glas en vele . Ruiten en glazen geschikt voor monumenten.


Glaskoning kan u elke beglazing leveren van Da Vinciglas die zij leveren. Door de nauwe samenwerking zijn wij in staat u.

Goethe, Restover en Getrokken monumentaal glas zijn de enige beglazingen die de unieke uitstraling van mondgeblazen glas zeer dicht benadert. Bijzonder ten opzichte van mondgeblazen glas is dat we met getrokken glas grotere afmetingen kunnen leveren. Speciale UV-werende coatings voor bescherming van . Stolker Monuglas wordt uitgevoerd in getrokken glas waardoor men de zachte, onregelmatige spiegeling behoud die juist zo karakteristiek is voor gevels in historische gebouwen en monumenten. Stolker Monuglas laat zich uitstekend combineren met Neutral S, zodat uw monumentale beglazing vanaf heden leverbaar is . Op deze manier wordt snel een plat glasoppervlak verkregen, hoewel dit niet perfect is.


Oude ramen zijn vaak nog opgebouwd uit platen getrokken glas , dit is te zien door de zogenaamde trekstrepen: het glas is plaatselijk dikker en . Koop of Verkoop getrokken op Marktplaats. Monumentenglas, isolatieglas van getrokken glas met een dunne spouw.

Dat glas wordt nog op de oude manier getrokken met de klassieke oneffenheden in het glas. Dit veelal enkel getrokken glas voldoet niet meer aan de huidige eisen van comfort. Het glas wat tegenwoordig. In de Van Verschuerwijk in Arnhem worden 2woningen voorzien van. Vloeibaar glas gaat echter als een draad samentrekken - net zoals bij honing.


Het duurt dus nog meer dan een halve eeuw, voordat de technische problemen . Item, getrokken vensterglas 3mm, mm, mm, mm. Dikte, mm ±2 mm, Ca. Opbouw, Getrokken Glas , Gewelfd enkelglas met HR coating, Getrokken gelamineerd glas met HR coating, 3-4-isolatieglas. LTA waarde, , , ,. Rond het midden van de 20ste eeuw begint men te experimenteren om glas te trekken en zo een glasplaat te verkrijgen. Het vervaardigingproces is gemechaniseerd met een continue werking.


GLASSOLUTIONS heeft een uniek gamma glas voor de restauratie van historische gebouwen. Afhankelijk van de locatie, stijl of tijdperk vind men het gepaste glas, of het nu gaat om een villa, Franse . Zoals het woord klassiek al doet vermoeden is Insulight Klassiek monumentenglas isolerend glas met een klassieke uitstraling. Dit isolatieglas is leverbaar in verschillende stijlen en diktes. Door het oud getrokken glas te combineren met een mm zwart kader en aan de binnenzijde een . Glas gemaakt door gesmolten glas voortdurend uit te rekken met behulp van een reeks rollen op automatische machines.


Tegenwoordig worden de voor- en achterzijde er niet meer afgesneden, maar zodanig verruimd dat zij dezelfde maat krijgen als de cilinder, waardoor een grotere plaat glas ontstaat.

Cilinderglas is tot aan de uitvinding van getrokken glas in het begin twintigste eeuw de meest gebruikte vorm van vensterglas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts