woensdag 24 september 2014

Krijtverf techniek

We leggen je stap voor stap uit hoe je krijtverf aanbrengt en afwerkt op meubels en muren. Daardoor is Abbondanza krijtverf heel geschikt voor decoratieve technieken zoals het doorschuren van verflagen en patineren met was. Verftechnieken verftechnieken. Op deze pagina leggen we je alles uit over krijtverf en vooral over het werken met krijtverf , zoals voorbehandelen, aanbrengen en afwerken.


Voor meer technieken kom naar onze workshops. De krijtverf moet direct na het .

Om gebruikte meubels te restylen, is krijtverf een handig product om te gebruiken. Het geeft een mooie matte uitstraling en je kunt er verschillende technieken mee uitvoeren. Doorschuren gaat met krijtverf ook gemakkelijker dan met glansverf. Pamela laat zien hoe je een een meubel kunt verouderen met twee.


Het werken met krijtverf is de laatste jaren erg in opkomst. Geen wonder, want met hele simpele technieken kunt u van een oud onooglijk kastje, kapstok, kist etc. Maar dan moet je wel beschikken over de juiste materialen, gereedschappen en niet te vergeten.


Gebruik de verf met verschillende technieken voor jouw unieke vintage look. Dan is deze workshop echt iets voor jou.

Je leert verschillende technieken die je kan toepassen op je meubels: verouderde (distressed) en vintage look, een moderne finish en een colorwash. Het aanbrengen van krijtverf is leuk en niet moeilijk. Toch is hier soms nog wat onduidelijkheid over. Dit komt voornamelijk omdat de termen krijtverf , white-wash en kalkverf nogal eens door elkaar heen worden gebruikt. Let op hierbij geen grondverf gebruiken.


Met witte krijtverf creĆ«er je op deze manier een whitewash effect. Ook andere kleuren lenen zich voor deze techniek , met bijvoorbeeld een grijstint of taupe kleur . De milieuvriendelijke, minerale krijtverf van Mia Colore geeft met haar matte en fluweelachtige uiterlijk een unieke uitstraling aan uw woning. De toevoeging van natuurlijke pigmenten zorgt voor een diepe, intense kleur, verkrijgbaar in wel Mia Colore kleuren.


De verf is geschikt voor zowel muren als meubels. Er zijn meerdere technieken om krijtverf aan te brengen. Voor een authentiek effect gebruiken we een kwast of, als we op een muur werken, een blokkwast. Voor het beste resultaat maken we gebruik van synthetische kwast.


Kunststofvezel is namelijk meer geschikt voor watergedragen verf dan varkenshaar. Naast gewoon schilderen, bestaan er ook technieken waarmee verf met een speciaal effect kan worden opgebracht. Kastje met krijtverf behandeld en doorgeschuurd.


Werkwijze Werk bij voorkeur op een zijdeglans ondergron zoals zijdeglans acrylverf of eggshell krijtverf. Als je deze techniek toepast op een krijtverf ondergron krijg je glansverschillen omdat de afbeelding wordt afgelakt.

Als je toch op krijtverf wilt werken zul je de afbeelding niet kunnen aflakken. Annie Sloan kunt gebruiken en een uitleg die je gratis uit kunt printen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts