donderdag 30 november 2017

Radiator in de vloer

Een convectorput is een ideaal verwarmingselement als u geen radiatoren in het zicht wilt. De putten worden in de vloer gebouw het enige wat u ziet is een fraai houten rooster in de vloer. In de convectorput is een convector (verwarmingselement) gemonteerd die aangezogen lucht . Bij grote raampartijen of strakke woningen is het altijd jammer dat het open gevoel deels teniet gedaan wordt door de radiatoren die meteen in het oog springen.


Je plaatst ze best nog iets hoger zodat je geen problemen krijgt wanneer je een nieuwe vloer wil plaatsen. Een verkeerde opstelling kan leiden ofwel tot onvoldoende comfort met als .

Vloerconvectoren = Geen radiatoren in het zicht. De put van de convector wordt in de vloer gebouwd waardoor het enige wat je ziet een fraai rooster in de vloer is. De vloer wordt bij vloerverwarming nooit te warm, daarvoor zorgt een speciale thermostaat.


Wil je weten of jouw vloer geschikt is voor vloerverwarming? Neem dan contact op met een vloerverwarmingsspecialist. Warme kamerlucht koelt af als hij tegen een ruit botst en zakt vervolgens naar beneden. Bij openslaande tuindeuren kan dat niet en moet de radiator in de vloer verzonken worden, in een zogenaamde convectorput.


Met vloerverwarming zijn radiatoren meestal niet meer nodig, maar soms worden ze nog gebruikt als bijverwarming.

Het systeem werkt met de meeste harde vloeren, zoals veel soorten parket, tegels, gietvloeren, et cetera. Maar niet iedere ondervloer is geschikt voor vloerverwarming. Esthetisch gezien zijn de verschillen niet meer zo groot.


Een radiator die bekleed is met een effen paneel lijkt zeer sterk op een convector. Een geval apart zijn de convectorputten waarbij het verwarmingslichaam zich onder een rooster in de vloer bevindt. Dat is in principe enkel mogelijk met een convector, . Die willen we dus iets inkorten (hoe meer raam hoe meer uitzicht) Wat is de (voorgeschreven) minimale ruimte tussen de vloer en de onderkant van de radiator ? Als de radiator op de vloer staat is er . Raamradiator in de vloer als convectorput?


Welke afstand moet een radiator hebben t. Dit is nodig omdat zo voldoende lucht kan circuleren. Houd er overigens rekening mee dat eventuele ruimte ook handig is bij de schoonmaak. Terug naar veelgestelde vragen . Op uw stookolieketel kunt u radiatoren , convectoren, vloer - of luchtverwarming aansluiten. Indien u dit wenst, kan in de keuze van de verwarmingslichamen het principe van overdimensioneren worden toegepast.


Dit principe laat u bijvoorbeeld toe met een lagere watertemperatuur te werken voor een zelfde warmteafgifte. Re: radiator voor glaspui met glas tot op de vloer.

Is er geen andere oplossing zoals een designradiator naast de glaspui. Helaas is het niet heel gemakkelijk om in een bestaand huis vloerverwarming aan te leggen, omdat er kunstof leidingen in de vloer moeten worden gelegd. Vloerverwarming is vaak een stuk duurder in aanschaf en aanleg dan radiatoren. Er moet in de vloer worden gefreesd en je huis staat even helemaal . Komen uw leidingen 5cm uit elkaar uit de vloer ? Bekijk dan deze animatie. Daarom is deze inbouw vloer radiator ook geschikt voor etages en zwevende vloeren.


Mini Canal wordt kant-en-klaar geleverd. Het grote verschil tussen de vloerverwarming en de traditionele radiator : bij een radiator komt van de plek waar die hangt veel warmte. Pech dus als je ver van die plek zit, want dan heb je geen profijt van die warmte. Bij vloerverwarming wordt een groot oppervlakte verwarmd (de hele vloer ), zodat de hele . Jaga producten geplaatst. Rob: Wij werken voornamelijk in de particuliere sector en zien op dit moment dat inbouwoplossingen meer toegepast worden.


Als er een radi- ator geplaatst wordt, dan gaat het naast functionaliteit. Voor een mooie afwerking van de vloer bij een convectorput, kunt u kiezen uit een standaard convectorrooster of een op maat gemaakt rooster. Overleg dan met de producent van de roosters, vaak is de vloer tot in het kleinste detail na te bootsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts