donderdag 16 november 2017

Gaasband stucwerk

Wapeningsgaas wordt gebruikt voor het scheuroverbruggend herstellen van stuc - en constructiewerk of als herstelwerkzaamheden, enkel voor binnen. Goedemiddag allen, In ons huis hebben wij in meerdere kamers de wanden en plafonds laten stucen. Het huis is bijna jaar.


Ook zien wij op een aantal muren iets wat lijkt op . Nu kun je beginnen met het opzetten van de stuc , berapen heet dat.

Ben je een beginneling, dan is het makkelijk om met je troffel even wat gips op je spatel te doen en dan op je muur te smeren. Hoi, Onlangs hebben wij onze woonkamer laten stucen. In eerste instantie ziet het er goed uit, maar als je het wat beter inspecteerd dan vallen toch een aantal dingen op: - je kan het gaasband door de plafond- stuc heen zien - het gaasband op de muur bij een spleet komt er zelfs zoveer doorheen dat je de . Vervelende scheuren in uw stucwerk?


Gaasband is uiteraard geen wonder middel en het kan altijd voorkomen dat de scheuren blijven terug komen. In dit geval is het aanbrengen van een dilatatievoeg geen slecht idee. Toch zie je niet zelden scheuren in het stucwerk ontstaan.

En nog belangrijker: hoe voorkom je dit? In dit artikel leggen we uit hoe je stucplaten op een constructie aan het plafond moet bevestigen en stukadoren . Stucwerk scheuren repareren tips. Gaasband of ook wel nadenband genoemd word aangebracht om scheurvorming tussen de platen te voorkomen. Wij brengen het gaasband aan over de naden van de platen met op de hoeken een aluminium of rvs beschermprofiel om te voorkomen dat het materiaal dat u voor de eindafwerking gaat . Start met het stellen van de hoeknaalden. Houdt er hierbij rekening mee dat het waterpas komt te staan.


Met gaasband verklein je de kans op scheuren in je stucwerk. Gaasband is een heel dun weefsel dat als versterking onder de basislaag wordt aangebracht waar dat nodig is. Dat wil overigens niet zeggen dat er dan geen scheuren meer kunnen ontstaan.


De kans op scheuren wordt echter wel sterk verminderd. Gaasband zelfklevend breed mm bestaande uit een weefsel van glasvezels welke door ons aan een zijde is voorzien van een zelfklevende laag. De laag zorgt voor een zeer eenvoudige montage.


Dus voor u afrollen en plakken. Zelfklevend gaasband wordt gebruikt om scheurvorming te voorkomen op aansluit naden in .

Daarnaast biedt het grote aanbod stuc toebehoren u alles wat nodig is om het stucwerk naar behoren te kunnen uitvoeren. Gaasband en glasvezeltape in diverse maten of stucanet, wij hebben het zeker. Ook profielen voor het stellen van de hoeken vindt u bij Bouwbestel. Tenslotte bieden wij hoogwaardige stucadoor . Strak stucwerk is nog mooier als je het zelf hebt gemaakt. Daarnaast zullen de naden van gipsplaten met gaasband , ook wel wapeningsband genoem moeten worden afgetapt om eventuele scheurtjes te voorkomen.


Scheuren kunnen met gaasband behandelt worden en de gaten met vulmiddel. Hechting: De hechting van oud naar de nieuwe stuclaag is uiteraard zeer belangrijk. De ondergrond dient als eerste stof en vetvrij te wezen en er mogen geen losse delen meer aanwezig zijn zoals oude verflagen of behang. Stuckwerk kan na verloop van tijd gaan scheuren dit komt vaak voor bij de wat oudere huizen.


Veel oorzaken van scheurtjes komt doordat er geen gaasband is aangebracht in de naden en hoekjes. Bij nieuwbouw woningen word vaak gebruikt gemaakt van het spuiten van stuckwerk daardoor krijg je .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts