donderdag 30 november 2017

Energieverbruik elektrische vloerverwarming

Berekenen van de verbruikskosten van elektrische vloerverwarming met verwarmingsfolie van Thermo Lámina. Alles over verbruik en kosten. Meestal wordt gekozen voor warmwater vloerverwarming omdat het een pak goedkoper uitkomt dan elektrische vloerverwarming.


De installatie van warmwater vloerverwarming is wel een pak duurder dan bij elektrische. Bovendien wordt in de assumptie dat elektrische vloerverwarming zo duur is, nooit rekening gehouden . Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt voor vloerverwarming, dan kan de keuze uit gaan naar de elektrische vloerverwarming.

Hierdoor kun je de ruimte onafhankelijk van je cv verwarmen. Op deze pagina lees je de opties, de mogelijkheden en de voordelen en nadelen van elektrische vloerverwarming. Verder dient ook rekening te worden gehouden met het elektrisch energieverbruik (Watt) van de ketelpomp, die jaarlijks gedurende 2dagen gemiddeld 10 . Nog ergens anders elektrische vloerverwarming of een vorstbeschermer in huis ? Het is namelijk een niet te verwaarlozen vermogen (9W) dat continu in staat.


Of is de elektrische vloerverwarming in de badkamer toch de boosdoener? Hoe is deze uitgeschakeld? Indien met de thermostaat kan de .

Maar hoe zit het met elektrische vloerverwarming in het bijzonder? Om het je makkelijk te maken, sommen we hier de voor- én nadelen van elektrische vloerverwarming op. Het is een bekend nadeel van elektrische verwarming: het hoge energieverbruik. Elektrische vloerverwarming is eenvoudig te installeren en vooral geschikt voor ruimtes die niet continu gebruikt worden zoals een badkamer, hobbykamer of garage. Voornamelijk geschikt voor wat kleinere ruimtes die niet permanent verwarmd hoeven te worden (in verband met het stroomverbruik ). Daarom altijd constante vloertemperatuur, wat uw stroomverbruik weer iets hoger maakt, maar er blijft meestal een netto voordeel over.


Een breed assortiment op het gebied van verwarming met radiatoren en infraroo en elektrische verwarmingselementen. Wie kan mij vertellen wat mijn vloerverwarming in de badkamer heeft gekost in Kwh als hij het gehele jaar op graden heeft gestaan. Veel mensen veronderstellen dat het gebruik van een elektrisch vloerverwarmingssysteem voor het verwarmen van hun hele huis, duurder zal zijn dan hun centrale. Als onderhoudskosten worden meegereken zijn de jaarlijkse verbruikskosten van een elektrisch vloerverwarmingssysteem opvallend aantrekkelijk. Bereken wat het zou kosten om uw vloer te verwarmen met een elektrische vloerverwarming van Veria.


Energieverbruik wordt berekend als het netto extra energieverbruik per dag, d. Er is uitgegaan van een primaire warmtebron (bv. stadsverwarming, olie- of gasgestookte CV- ketel, enz.) . Vloerverwarming zit in de vloer verwerkt. Er zijn twee systemen voor vloerverwarming: elektrische verwarming en verwarming met warm water. Als we het over vloerverwarming hebben, bedoelen we de watervoerende vloerverwarming.


Net als bij de elektrische kachel en elektrische vloerverwarming , valt het verbruik van elektriciteit flink tegen.

Meestal dus toegepast in een badkamer waar je niet op . Met elektrische vloerverwarming heb je altijd warme voeten. Bovendien zorgt dit voor een hoge warmteopbrengst, een lager energieverbruik en minder stofverplaatsing. Je kunt de elektrische vloerverwarmingsmatten van GAMMA gebruiken in combinatie met tegels, zwevend parket of laminaat.


Houd er wel rekening mee . Een warme vloer is een verwarmingssysteem dat de lucht van het gebouw vanaf de bodem verwarmt, en het meest populaire type van dit systeem was tot voor kort het elektrische vloerverwarmingssysteem. Energie besparen met elektrische (infrarood) vloerverwarming. In de afgelopen twee decennia is er heel veel gebeurd op het gebied van elektrisch verwarmen.


Wat helaas niet is verander is het beeld dat veel mensen, zelfs professionele installateurs, nog steeds hebben van de kosten van elektrische verwarming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts