dinsdag 28 maart 2017

Vloertegels badkamer schoonmaken

Een nieuw huis, met een nieuwe badkamer , maar met een witte aanslag of waas op mijn badkamervloer. Het is een prachtig jaren dertig huis. Met een warme sfeer en uitstraling, al is dit natuurlijk mijn mening. Gewoon… omdat je er niet aan denkt, geen tijd voor maakt of geen zin in hebt.


Of omdat je niet weet hoe je jouw badkamertegels zo eenvoudig mogelijk weer schoon krijgt.

De badkamer , WC, keuken en de woonkamer worden meestal intensief gebruikt. Dat zie je dan vaak terug in de tegels , zowel op de wand (keuken, badkamer en WC) als op de vloer. Tegels kunnen dof worden, in de voegen en kitranden hoopt het vuil zich op. Wat kun je doen om de tegels er als nieuw uit . De één maakt de badkamer iedere week schoon, de ander doet dit wat minder vaak.


Inspuiten, even laten intrekken, en schoonmaken maar. Als je het daarna niet meer wil, schoonmaken met autowasmiddel met was erin.

Van Turtle bijvoorbeeld (niet turtlewax, maar carshampoo). Het water loopt voortaan zo van je tegels af. Doe ik met de douchedeuren. Vooral de badkamertegels in je douche. Jaarlijks stromen liters leidingwater over de tegels heen.


Badkamer tegels schoonmaken. In dit leidingwater zit veel kalk. Na verloop van tijd zul je dan ook zien dat de tegels mat worden en vlekkerig. Volgens de site ikzoekeenschoonmaker. Poets hiermee de tegels goed en spoel ze daarna af met wat handwarm of lauw schoon water.


Het verschilt nogal of je een chique natuurstenen badkamer hebt, een klassiek hoogglans wit of matte keramische tegels. Iedere tegelsoort vraagt zijn eigen aanpak. Onze schoonmaakexpert Zamarra Kok pakt een paar hardnekkige tegelproblemen aan.


Schoon krijgen vloer douche. Ik krijg mijn vloer van de douch niet meer echt schoon.

Weet iemand met wat voor schoonmaakmiddel ik dit weg kan krijgen ? Ik heb het al met vanalles geprobeerd. Je hebt besloten om de badkamertegels eens een grondige schoonmaakbeurt te geven. Na het poetsen moeten ze natuurlijk weer mooi glanzen en zeker bij zwarte of donkere tegels is het belangrijk dat de (witte) kalkaanslag goed weg is. Is het handig om schoonmaakazijn te . Je kunt deze overigens niet enkel buiten gebruiken, maar is ook gewoon geschikt om de voegen van de keramische tegels in de keuken of badkamer te impregneren.


Vind hier de antwoorden op uw vragen omtrent het schoonmaken van ( keramische) badkamertegels. Hoe je vlekken van badkamertegels af haalt? Wat maakt makkelijker schoon: glanzende of matte tegels ? Hoe onderhoud je tegels in de badkamer omdat het toch een vochtige ruimte is? Leer standaard- en grondige technieken voor het schoonmaken van een tegelvloer en kom erachter hoe je vieze tegelvoegen kunt reinigen. Deze technieken zijn zowel geschikt voor keramische tegelvloeren als vloeren met imitatietegels.


Veeg of stofzuig je vloer ook voordat je begint met dweilen of schoonmaken. Producten voor tegelonderhoud worden tegen scherpe prijzen aangeboden bij Tegelhuis Montfoort. Vraag een offerte aan voor onderhoudsproducten voor tegels. Trek de huishoudhandschoenen aan en vul de lege spuitfles met schoonmaakazijn.


Boen vervolgens de tegels schoon met de zachte kant van de schuurspons. Het vergt echter veel tijd om de tegels kalkvrij te maken of de vieze voegen schoon te maken. Als schoonmaakazijn niet werkt, dan betekent dat dat de kalkresten in de poreuze steen zijn getrokken.


Je kunt het een tijdje met schoonmaakazijn blijven proberen, maar je loopt wel de kans dat je stenen ook aangetast worden. Ditzelfde geldt ook voor alle andere (eventueel industriele) schoonmaakmiddelen die je .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts