donderdag 16 maart 2017

Hardsteen bewerken

Natuursteen bewerken Alle schuur en polijstmiddelen direct leverbaar! Dit oppervlak kan zonder verdere bewerking worden toegepast, maar meestal wordt het oppervlak gladder of juist ruwer bewerkt. Gladder zijn de bewerkingen schuren (slijpen), zoeten (matglans) en polijsten (hoogglans).


De keus van de oppervlaktebewerking hangt o. Veel mensen die zelf hun chinees hardstenen vloer willen gaan leggen, vragen zich af hoe ze deze steen het beste kunnen zagen.

Daarom leek het ons handig om daar wat handige uitleg en tips over te geven. Het zagen van chinees hardsteen is niet moeilijk. Zaag instellen voor het zagen van Belgisch Hardsteen. Bewerken van blauwe hardsteen.


Natuurlijk kunt u uw natuursteen bewerken met behulp van onze Lithofin producten. Wanneer u deze bewerking echter liever professioneel. Dit doe je met KGS Diamant Schijven en een polijstmachine.


De polijstschijven van KGS zijn zowel nat als droog te gebruiken.

Materialen als graniet, marmer, beton, composiet en terrazzo zijn hiermee uitstekend te bewerken. Wil je liever met de hand polijsten . De natuursteenbewerker bewerkt natuursteen, zoals marmer, graniet, hardsteen en marmer- en kwartscomposiet. De harde en duurzame materialen worden gebruikt om kantoren en huizen te verfraaien, vaak als bekleding van vloeren, wanden en gevels. Producten van natuursteen vinden ook binnenshuis een steeds . Zorgt voor een authentieke uitstraling.


Het oppervlak wordt zo bewerkt dat het wat grover wordt dan met bijvoorbeeld polijsten. Er wordt een lichte oneffenheid in de steen aangebracht, welke voornamelijk tastbaar is. De oppervlaktebewerkingen (zie bovenstaande afbeeldingen) zijn uitgevoerd op Belgisch Hardsteen.


Uiteraard is het ook mogelijk om veel andere steensoorten op deze manier te bewerken. Dit is slechts een greep uit de verschillende opties. In onze showroom kunnen wij u voorbeelden tonen van alle mogelijkheden. Het gesteente bevat een hoog aandeel aan versteende fauna.


Deze resten zijn soms aan het oppervlak zichtbaar. Meestal verhogen zij door hun aanblik de waarde van het materiaal. De donkere Belgische kalkstenen zijn opgebouwd uit vrijwel zuivere kalk, met lichte koolstofverontreiniging ( kolenkalksteen).

Hierbij wordt de steen met een beitel bewerkt , die onregelmatige lijntjes in de steen maakt. In graniet is dit vrijwel niet mogelijk. Bij machinaal frijnen worden de inkepingen erin gefrees wat strakke, rechte en evenwijdige lijnen geeft. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden is Hardsteen een relatief zachte steensoort. Het is daardoor een zeer geschikte steensoort om te bewerken.


Hier kunnen wij alle mogelijk verplaatsbare objecten voor u behandelen. Denk bijvoorbeeld aan het renoveren of op maat maken van de producten. Ook kunnen wij randen en vlaktes . Graniet is een duurder dan Belgisch hardsteen. Afwerking van het tafelblad.


Als een blok natuursteen eenmaal in platen is gezaag kan de steen verder worden bewerkt. Vergelijk 1bedrijven in de regio West-Vlaanderen Nasimo, Tegelhuis-A tot Z tegels, Bruyneel. Dit gebeurt deels handmatig . U bent bij ons aan het juiste adres voor alle toepassingen van natuursteen voor het interieur en exterieur. Onlangs heb ik van een forumgenoot twee stukken belgisch hardsteen overgenomen voor onder mijn frontspeakers.


Het enige nadeel van deze stenen was dat de zijkanten niet erg mooi afgewerkt waren. Aangezien het resultaat al vrij mooi . Ik ga binnenkort beginnen met het aanleggen van een natuursteen terras. Het terras komt in een halfsteens verban dus ik moet een aantal tegels gaan zagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts