woensdag 29 maart 2017

Houten vloer veren

Parketveren vanaf € per stuk. Hiermee is de kans op kieren tijdens het krimpen tot een minimum beperkt. Deze parketveren dienen aan de lange . Planken worden gelegd in de lengterichting van de kamer.


Dit moet omdat hout in de breedte van de planken werken en niet in de lengte. De veren zorgen ervoor dat het parket zijn natuurlijk werking van krimpen en uitzetten kan behouden waarbij naadvorming word geminimaliseerd.

Hoeveel parketveren heb ik nodig? Spanveren komen daarom op de smalst. Voor parket met een dikte tussen - mm. Dit is een veel gestelde vraag bij ons.


De spanveren zijn erg moeilijk in te drukken. Ze zijn zo stug gemaakt, omdat ze de werking van het hout moeten opvangen en hierbij komen grote krachten kijken. De vloer wordt eerst gelegd en daarna als laatste komen de spanveren tussen de vloer en de muur.


Bij een houten vloer van 1cm dik zijn er geen parketveren nodig.

De houten vloer wordt dan aan alle zijden met nadenvloer gelijmd. Zwevend leggen met kliksysteem is vergelijkbaar met het leggen van een laminaatvloer. U heeft hierbij geen parketveren of . De conditie is nieuw in doos.


Nieuw Ophalen of Verzenden. Met behulp van de klusinstructie van KARWEI leg je zelf eenvoudig een grenen, eiken of vuren houten vloer , inclusief isolatie en ondergrond. De planken werden bovendien onderling verbonden: om stofdoorslag te voorkomen, om een stijvere vloer te krijgen en om kromtrekken tegen te gaan.


Veren – in de vorm van losse eikenhouten latjes – zijn de oudste methode. Daarvoor zijn de planken aan beide zijden voorzien van groeven. Vraagje, wij gaan in een ruimte van circa 55meen houten vloerleggen.


Het heet officieel een duoplank. Geperst hout onder, toplaag eiken. Hierop wordt een geschikte ondervloer gelegd. Tussen muur en vloer worden daarna zogenaamde parketveren geplaatst. Deze veren zijn gemaakt van staal en vangen het werken van de houten . In geval van een houten ondervloer is het van belang dat de balken en vloerdelen goed vast zitten en niet overmatig veren.


Rotte delen van de constructie moeten eerst vervangen worden.

Er dient altijd een goede lucht ventilatie onder de bestaande vloer aanwezig te zijn. Hieronder kunt u een pdf bestand downloaden . Tip voor leggen met spanveren. Het leggen van een vloer met spanveren.


De ondervloer moet vlak en stevig zijn ( niet doorbuigen). Zie ook (voor o.a.acclimatiseren ) . Houten vloeren maken je huis extra sfeervol. Ga je voor harde eikenhouten vloeren of zachtere grenen vloeren?


Of wil je juist een parketvloer, ook wel bekend als lamelvloer? Bekijk hier het brede aanbod inclusief bijpassende onderhoudsmiddelen van GAMMA.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts