maandag 19 december 2016

Type vloerverwarming

Bekijk de verschillende mogelijkheden. Vloerverwarming wordt steeds populairder in Nederland. Steeds vaker wordt er voor vloerverwarming als hoofdverwarming gekozen omdat het huis dan gelijkmatig wordt verwarmd. Hierdoor bespaar je niet alleen op je.


Bij dit type systeem worden buizen in het cement geplaatst. Om concreet op jouw vraag te antwoorden: er bestaan drie types vloerverwarming : natte, droge en een systeem voor verbouwingen waar slechts een beperkte vloeropbouw mogelijk is.

In het antwoord op deze vraag lees je al wat meer over de verschillende types vloerverwarming. De warmteafgifte van de vloer is afhankelijk van een aantal factoren, zoals temperatuur van de vloer, temperatuur van de ruimtelucht, dikte van de vloer en het type vloer. Elektrische vloerverwarming is geschikt voor alle soorten kamers, van badkamers tot woonkamers. Elektrische verwarmingsmatten kunnen eenvoudig op bijvoorbeeld een tegelvloer of op een bestaande ondervloer worden gemonteerd in de tegellijm of . Dit type vloerverwarming kan zeer eenvoudig worden geïnstalleerd.


Voordat je een thermostaat kiest, moet je weten welk type verwarming je in huis hebt. Dat kan een cv-ketel, stadsverwarming of vloerverwarming zijn. Selecteer hieronder jouw verwarming en . Het type vloerverwarming : water, elektrisch, hoofdverwarming of bijverwarming.

Ontdek welke vloeren (laminaat, hout, beton,.) geschikt zijn voor vloerverwarming. Aangezien vloerverwarming werkt met stralingswarmte zal het stof minder snel verspreiden in de woning. Dat biedt heel wat voordelen voor mensen die last hebben van allergieën.


Ook de relatieve luchtvochtigheid van je woning zal beter scoren dankzij dit type van verwarming. Met vloerverwarming kan je ook in de winter . Hoe werkt het en wat zijn de voordelen? Je kunt kiezen voor geïsoleerde of niet-geïsoleerde noppenplaten.


De verwarmingsbuis druk je tussen de noppen om vervolgens de vloer af te gieten met een bijvoorbeeld zandcement dekvloer. We noemen dit systeem VarioNop. Direct bovenop de matten kunnen de vloertegels in een lijmlaag worden gelegd of kan de vloer afgewerkt worden met een dunne anhydrietchape. Zo bestaat er vloerverwarming die de vloer met warm water verwarmt, maar er is ook zoiets als elektrische vloerverwarming.


Er zijn verschillende soorten vloerverwarming. Welk type vloerverwarming voor u geschikt is, hangt af van uw wensen en uw woning. In de zomermaanden heeft u de mogelijkheid om koud water door het systeem te laten lopen wat zorgt voor verkoeling. Afhankelijk van de ondergrond van uw woning heeft u de keuze uit twee type. Een ingebouwde pomp zorgt voor de circulatie van steeds hetzelfde water, waaraan warm water uit de cv-installatie wordt toegevoegd als de watertemperatuur te laag wordt.


Een thermostaatkraan regelt dit automatisch. Belangrijk om te vermelden, wanneer u kiest voor elektrische vloerverwarming dient u áltijd te zorgen voor een ondervloer die goed isoleert, anders verdwijnt de warmte de grond in, in plaats van dat het uw vloer verwarmt.

Wil je je huis aangenaam verwarmen én energie besparen? En heb je liever geen radiatoren in het zicht staan? Dan is vloerverwarming voor jou het verwarmingssysteem bij uitstek. Of beter gezegd: een bepaald type vloerverwarming is voor jou de beste manier om je woning te verwarmen. Toch heb ik niet echt iets gevonden.


In onze woning gaan we op het gelijkvloers vvw leggen. Nu is de vraag bij ons of we het natte of het droge systeem zouden kiezen. Wat zijn de grote voornadelen van beide systemen . De populariteit van vloerverwarming neemt in snel tempo toe.


Het biedt maximaal comfort, is onderhoudsvriendelijk en vormt een duurzaam alternatief voor een systeem met radiatoren. Het is zelfs mogelijk vloerverwarming aan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts