maandag 19 december 2016

Tapijttegels snijden

U hoeft deze tegels niet vast te plakken. Als alle hele tegels gelegd zijn, blijft er meestal nog een rand over bij de wanden van de kamer. Hiervoor moet u een aantal tegels op maat snijden.


Leg op de laatst gelegde tegel een nieuwe tegel. Tapijttegels leggen (stap 4). Een korte instructiefilm over hoe de tapijttegels te leggen.

De laatste ruimte tot de muur vul je in door de tegels op maat te snijden. Draai de tapijttegel om met de rug naar boven en de pijlen in tegenovergestelde richting. Leg de omgekeerde tegel onder de laatste volledige tegel om de snij rand exact te bepalen. Je gebruikt de rand van de laatste volledige tegel . Zelf tapijttegels leggen met behulp van de stap voor stap leginstructie van Tappijttegel Voordeelhal.


Bij tapijttegels dient de ondervloer (blijvend ) droog, vlak, stroef, schoon en hard te zijn. Til de laatste hele tegel op en schuif hier een te snijden randtegel onder met de rug naar boven, tot aan de plint. Heeft de tegel een dikke bitumen rug?

Hier hoeft u minder kracht te zetten om via de onderkant het bovendoek doormidden te snijden. Om de juiste maat van de randtegel te bepalen, schuif je een tapijttegel met de bovenzijde of onderzijde in tegenovergestelde richting tegen de plint en onder de tegel waar de randtegel tegenaan komt. Ligt de tapijttegel goed tegen de plint, snijdt dan met je stanleymes langs de bovenste tapijttegel. Met een hobbymes met een glad of haakvormig mesje kunt u de rand langs de muren precies afsnijden. U kunt het tapijt ook zonder hulpmiddel snijden.


Snij altijd van de hand af. Daartoe drukt u het tapijt met de rug . U maakt met een scherp stanleymes een kras op de bitumen achterkant langs de bovenste tapijttegel , vervolgens kunt u de tegel breken op de kras, u hoeft dan alleen nog de pool van de tapijttegel door te snijden met een stanleymes. Als de randtegel is doorgesneden, moet u deze omgekeerd op zijn plaats leggen. Op maat snijden van tapijttegels.


Type klus: Vloerbedekking leggen of vervangen. Materiaal verzorgd door: De opdrachtgever. Eerste werkdag: Zo snel mogelijk . Hoe Heuga tapijttegels te leggen. Een van de beste dingen van. Bekijk het filmpje of de leginstructie hieronder voor onze tapijttegels of karpetten.


Als je tegels in een kleinere maat snijdt , zorg dan dat je de richting van de pool markeert op de achterkant van het deel waar de pijl wegvalt. Maak elke grid af (zie figuur 9).

Leggen van de randtegels. Draai de tegel om en meet en markeer de tegel nauwkeurig (zie figuur 10). Breng met een tapijtmes een snede aan in de onderkant van de tegel, snij door de rug heen.


NB: De tegels kunnen ook van boven gesneden worden. Met een stevig vast mes kunt u het tapijt op de randen en de hoeken snijden en afwerken. Met een tapijtsnijder kunt u grote lappen tapijt snijden en tapijtbanen snijden. Tevens vindt u onder deze categorie diverse messen om het oppervlak van de vloer mee te bewerken. Zoek de juiste informatie over tapijt leggen en de materialen die je hierbij nodig hebt.


Denk hierbij niet alleen aan of het tapijt geschikt is voor de ruimte waarin je het wilt leggen, maar ook aan gezondheidsinformatie. Welke stoffen komen er vrij als je het tapijt snijdt ? Moet je daarvoor een beschermingsmiddel dragen? Een bijzondere eigenschap van de tapijttegels van Bestfloors is de eenvoudige manier van leggen. Stap 8: Het tapijt snijden. Het snijden van het tapijt verloopt vrijwel hetzelfde als bij het ondertapijt.


Wel is het nodig nieuwe mallen te maken, omdat de trap nu bekleed is met het ondertapijt. Laat de stootborden hierbij nog even buiten beschouwing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts