donderdag 15 december 2016

Opbouw voorzetwand

In principe kan elke steenachtige wand worden geplaatst als voorzetwand , eventueel in combinatie met isolatie. De geringe massa is van belang vanwege de draagkracht van de bestaande vloer waarop . De Metal Stud- voorzetwanden zorgen tevens voor een onzichtbare inbouw van draagstoelen voor . De opbouw van gebogen voorzetwanden is nagenoeg gelijk aan deze van de Metal Stud- voorzetwanden. Droge bepleistering: L-gips kleefmethode.


De L-gips kleefmethode is de snelste en eenvoudigste manier om een muur te bekleden met Gyproc-platen.

Uiteraard moeten zowel de ondergrond als de bekle- dingsplaat . Nieuwe klus, ga mijn de gevels (steens) van mijn huis isoleren met een voorzetwand aan de binnenzijde. Is de volgende opbouw goed? Nog belangrijker is echter dat voorzetwanden gebruikt kunnen worden om de (isolerende) prestaties van bestaande . Isover heeft een aantal oplossingen om gevels na te isoleren zonder spouwmuurisolatie. Dit kan namelijk met voorzetwanden en isolatieplaten.


Naast thermisch comfort biedt dit ook akoestische isolatie. De voorbereiding, de Metal Stud-structuur plaatsen, de isolatie aanbrengen. Je muren aan de binnenkant isoleren (met voorzetwand ) is goedkoper dan aan de buitenkant, verbetert de akoestiek en je kan de leidingen erin wegwerken.

Spring naar opbouw - Opbouw voorzetwand. De profielen van het frame worden namelijk vlak voor de oude wand aan de vloer en het plafond bevestigd. Zoals reeds gezegd kan je . Wil je de gevel isoleren langs binnen, dan is een voorzetwand een prima keuze.


Info over de plaatsing van voorzetwanden en hun prijzen vind je hier. Het frame wordt met een plaatmateriaal afgewerkt dat gesaus behangen of gestuukt kan worden. In de moderne variant van de voorzetwand zijn de houten regels vervangen door metalen dragers en liggers, de opbouw is in principe dezelfde. In beide gevallen is het noodzakelijk een dampremmende laag aan te brengen . Dan is het isoleren van de woning een uitkomst. Wij hebben voorzetwanden die extra geluidswerend zijn en de verschillende manieren van opbouw kunnen ook bijdragen aan een betere geluidswerendheid.


Als u een metalstud voorzetwand plaatst die vrij staat van de bestaande muur en de profielen op . Daarop bevestig je een dampscherm en vervolgens een afwerking met een type Gyproc-plaat naar keuze, waarbij je uiteraard de vrijheid hebt in opbouw en samenstelling van je voorzetwand. Als alternatief voor de voorzetwand opgebouwd uit Metal Stud en Gyproc-platen kun je opteren voor het aanbrengen van een . Een voorzetmuur is een muur die vóór een bestaande muur wordt geplaatst. Meestal wordt een voorzetmuur gemaakt met een kleine spouw met isolatiemateriaal en meestal wordt de voorzetmuur aan de binnenzijde van het huis gebouwd.


Als materiaal voor de voorzetmuur zelf wordt meestal . Voor Rc ,kan er worden voldaan met alleen 90mm Comfortpanel tussen de stijlen. Raamwerk van metalen profielen.

Staat uw constructie opbouw niet in het rekenprogramma? Wij berekenen voor u op maat. De binnenkant van de gevel kan worden geïsoleerd door een voorzetwand te plaatsen tegen de binnenkant van de buitenmuren ( gevel). Tussen de oude en de nieuwe wand komt dan isolatiemateriaal.


Het van binnenuit isoleren van de gevel is duurder dan spouwmuurisolatie, maar goedkoper . Traskalk en dampremmer kan worden weggelaten wanneer we het over de gemeenschappelijke muur met de buren hebben, maar anders zou de opbouw dezelfde zijn (de pavaflex wordt wel dunner, daar de voorzetwand daar louter een akoestisch isolerende functie moet hebben, geen thermische).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts