woensdag 21 december 2016

Opdekdeur draairichting

Bij de aanschaf van zowel een stompe deur als een opdekdeur is de draairichting van belang. Ga aan de kant van de deur staan waar je deur deur naartoe trekt bij het openen. De scharnieren bepalen de draairichting.


Hangen de scharnieren rechts, dan is de deur rechtsdraaiend. Draairichting binnendeuren. Hoe kunt u weten of u een links- of rechtsdraaiende binnendeur heeft?

Het antwoord op deze vraag moet u weten bij de aanschaf van een nieuwe deur. Dit geldt zowel bij het kopen van een stompe deur als opdekdeur (lees over het verschil tussen een stompe en opdekdeur ). Het gaat hier om een binnendeur in metalen kozijnen met paumelle (denk ik) scharnieren. Bij stompe deuren is de draairichting niet van belang. De draairichting zou moeten worden veranderd van rechts buitendraaiend naar links buitendraaiend.


Bij opdekdeuren dient u wel de draairichting op te geven. Hoe bepaal ik de draairichting van een binnendeur. Dit omdat een opdekdeur door de manier van plaatsing op een eenvoudige wijze te forceren is en dus zeer inbraakgevoelig is.

Deze deur is namelijk gedeeltelijk op het kozijn geplaatst. Een opdekdeur wordt met name toegepast bij stalen binnendeurkozijnen. Vooraf moet bepaald worden welke draairichting de opdekdeur.


NEN 2behandelt de draairichting van deuren, ramen en luiken. Bepaal voor je begint of je een stompe of opdekdeur gaat afhangen. Dit type deur ligt gedeeltelijk op het kozijn en wordt afgehangen met paumelles. Bij aanschaf van een opdekdeur is de draairichting van belang. Maak van een rechtsdraaiende deur een linksdraaiende deur of andersom.


In dit stappenplan zie je hoe. Vooral bij opdekdeuren is dit uiteraard van groot belang. Ook voor sloten welke niet omkeerbaar zijn is het handig om deze wel op de juiste draairichting te bestellen. Indien je één kruk nodig bent, kan het van belang zijn.


Je kunt immers een links- of rechtswijzende kruk nodig hebben. Wijst het uiteinde naar links bij een . Bestaande uit twee delen, welke met elkaar verbonden zijn door een excentrische stalen pen en . Stompe en opdekdeuren : Er zijn soorten deuren, opdekdeuren en stompe deuren. Een stompe deur valt geheel in het kozijn en wordt afgehangen aan scharnieren.

Vergelijk klus artikelen van de beste merken, o. Bob-the-builder antwoordt op het onderwerp: Veranderen draairichting deur. Bedoel je van bijvoorbeeld linksdraaiend naar rechtsdraaien of van binnendraaiend naar buitendraaiend? Heb je een stompe deur of een opdekdeur ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts