donderdag 29 september 2016

U waarde glas

U waarde ( glas ) en R-waarde (isolatie). Beide hebben betrekking op de energiezuinigheid van gebouwen. De U - waarde glas is de isolatiewaarde van glas. Een lage U - waarde glas bespaart het meest.


Vergelijk dubbel glas op de U-waarde. Sinds enkele jaren is er dubbele beglazing beschikbaar die nog beter isoleert dan de ondertussen standaard hoogrendementsbeglazing (of - glas ).

De lagere U g- waarde wordt bereikt door een extra coating aan te brengen. De ruimte tussen de glasbladen. Noordenne bv op haar website gepubliceerde informatie. Low-E coating luchtgevuld.


Isolatie glas geen coating luchtgevuld. K Vulling: Lucht Dikte: 5-15-mm. De afstandshouders zorgen ervoor dat het dubbel glas uit elkaar wordt gehouden en in ouder dubbel glas zijn . Er bestaan verschillende beglazingstypes.

Deze drukt de thermische isolatiewaarde uit: hoe lager, hoe beter. De commerciële en gepubliceerde U g. Voorbeeld : HR-beglazing U g. Het is van belang om warmteverlies door beglazing te beperken. Dit is goed voor onze portemonnee en goed voor het milieu. Het warmtedoorgangscoëfficiënt bestaat uit drie domeinen: Uf (de U - waarde van het raamprofiel (frame)), Ug (de U - waarde van het glas ) en de totale Uw-waarde (globale U - waarde van het glas en raamprofiel (window)). Onthoud hierbij vooral dat zowel het profiel als de beglazing een belangrijke rol speelt bij de . Deze week komt onze raamleverancier de maten opmeten van onze ramen voor de uitbouw en dienen we te beslissen welk soort glas we zullen kiezen.


Onze situatie: De raampartij is ZuidWest-gericht en bedraagt meter ramen in een breedte van meter van het huis. Glas was over het algemeen een grote bruik op de isolatie van uw woning. Maar om erachter te komen hoe groot het warmteverlies is zullen we moeten kijken naar de K waarde van het glas. Alle bovenstaande uitgangspunten zijn te beïnvloeden waardoor de gecombineerde U - waarde van het totale kozijn incl. Hoe goed glas isoleert hangt af van de zogenaamde U - waarde (uitgedrukt in Watt per mKelvin).


Het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door een constructie is. Hoe lager de U - waarde , hoe beter het glas isoleert. De beste soorten drievoudig glas hebben een U - waarde.


Een raam bestaat uit verschillende constructieonderdelen.

In de meeste gevallen uit een kozijn (het kader) en de beglazing. HR glas heeft een U - waarde van tot 7. Groothandelsprijzen - Levering va.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts