woensdag 16 maart 2016

Kwart trap

Koop of Verkoop kwart op Marktplaats. Daarnaast bepaalt de afmeting van uw trapgat de vorm en maatvoering van uw . Principe: Door een kwartdraai te maken in de trap veranderd de draairichting van de trap. Wanneer de trap kwartdraai maakt 90° dus dan spreken we van een kwarttrap.


De kwartdraai bestaat uit verdreven treden, wat betekent dat de treden aan de binnenkant minder breed zijn dan aan de buitenkant.

Een dubbelkwarttrap maakt net als een kwarttrap, ook gebruik van verdreven treden. Maar een dubbelkwarttrap draait 2x graden met tussen de spillen een binnenboom. Voordelen dubbelkwart trap. Deze trappen worden veel in eengezinswoningen gebruikt.


Typerend aan de kwartslagtrap is de vormgeving. Een kwartslagtrap is een rechte trap met aan de onderzijde of aan de bovenzijde een draai van graden. De kwartslag wordt ook wel “ steek met kwart ” genoemd.

Daarnaast is het soms ook mogelijk om de trap als bovenkwart trap of dubbelkwart trap uit te voeren. Tussen de spillen bevinden. Halfslag trap open of dicht linksom of rechtsom met boven uitloop halfslag trappen met uitloop onder. Als het trapgat langer is dan de ±2cm. Een trap met een dubbelkwart wordt vaak toegepast wanneer de ruimte iets beperkter is.


Steektrap rechts (muur links). Spiltrap of halfslagtrap rechts. Trap met onderkwart links. Dubbel of tweekwart rechts. Een stalen kwarttrap is een ideale oplossing als er weinig ruimte beschikbaar is.


Kwarttrappen worden vaak toegepast in de woningbouw maar zijn ook toepasbaar als stalen magazijn trap of exclusieve rvs trap gecombineert met andere materialen. De trap maakt een 1graden draai, vaak toegepast wanneer de ruimte beperkter is. Verschilt van tot meerdere spillen.


Download 3D animatie in O2C formaat.

O2C bestanden speelt u af met de gratis O2C speler. Een DXF bestand kan worden geopend met AutoCad. Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in. Extra optrede voor een open trap , €, 70 incl.


Als de kwartslag zich bovenaan bevindt, spreken we ook wel van een bovenkwartslagtrap of bovenkwart trap. Op dezelfde manier wordt een trap met de kwartslag aan de onderkant een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts