donderdag 27 augustus 2015

Dak geluidsisolatie

Overal om ons heen is er geluid: op straat, op het werk, in de woning. Denk maar aan overvliegende vliegtuigen, straatlawaai of voorbijrazende treinen. Zeker wanneer je slaapkamer zich onder het dak bevindt, is akoestische dakisolatie geen overbodige luxe. In dit artikel overlopen we belangrijke . In beide gevallen laten deze daken vaak geluid van buiten door.


Dit komt omdat een standaard dak te licht is, het gebrek aan massa zorgt dat geluid makkelijk binnenkomt.

In het stappenplan hieronder leest u hoe u de geluidsisolatie van het dak kunt verbeteren door het dakbeschot te voorzien geluidsisolatie door het. We worden regelmatig benaderd met klachten over geluidsisolatie van het dak. Onder het dak is het dan erg gehorig, met name als gevolg van verkeerslawaai.


Maatregelen die men kan treffen om de akoestische isolatie van hellende daken te verhogen (traditionele constructies, geïndustrialiseerde-spantendaken, sarkingdaken, daken met openschalige elementen, sandwichpanelen, metalen daken ). Geluidsisolatie voor je Dak bevordert je rust, zeker bij een lichte dakconstructie. Welke soorten bestaan er en wat is de prijs ervan? Verbetering van de geluidsisolatie (ook warmte-isolatie) van de dakconstructies door middel van een voorziening aan de buitenzijde. Ter beperking van geluidsoverlast van buitengeluid of verkeersgeluid (auto-, rail- of vliegverkeer).


De bouwheer ervaart akoestische problemen pas als hij de woning in gebruik neemt.

Op dat moment is het vaak te laat om nog iets te wijzigen zonder grote kosten. Toch zijn er oplossingen mogelijk die de geluidsisolatie van dit soort daken sterk verbetert. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of een offerte.


Er is buiten op straat steeds meer omgevingslawaai en mensen kiezen er vaker voor om onder het dak een slaapkamer in te richten. Meteen redenen om de isolatie van het dak aan te pakken. Daken bestaan er in vele vormen, om de geluidsisolatie te bespreken maken wij een onderscheid tussen platte en hellende . Hallo allemaal, het onderwerp is al wel eens langsgekomen, maar als ik de discussies lees, is er precies niemand uitgekomen met een oplossing. Ik heb mijn dak laten leggen met isotec xl. In mijn chalet heb ik nieuw warm dak met pirplaten en epdm.


Helaas is geluid van buitenaf veel meer dan oude situatie (isolatie binnen). Mag ik gipsvezelplaten rechtstreeks op . ROCKWOOL geluidsisolerende platdak isolatie draagt bij aan het akoestisch comfort van gebouwen met platte daken. Een niet-geïsoleerde zolderverdieping is erg gehorig.


Straatverkeer is duidelijk hoorbaar, maar ook leefgeluiden zijn goed te horen. Het dak isoleren met glaswol vormt niet enkel thermisch, maar eveneens akoestisch de ideale oplossing. Met ISOVER bent u dus niet alleen beschermd tegen de kou, maar eveneneens tegen geluidsoverlast, die veroorzaakt wordt door het verkeer, vliegtuigen, etc.


Denk aan het comfort in uw zolderkamer, dag. Hier bespreken we enkele veelgebruikte materialen voor geluidsisolatie : 1) Glaswol: hoewel glaswol voornamelijk gebruikt wordt om thermisch te isoleren, doet dit materiaal het ook prima op geluidswerend vlak. Dankzij de grote massa wordt heel wat geluid opgevangen.

Zeker bij daken is glaswol op geluidswerend vlak . Door de grote overspanningen is geheel het dak van de woning opgebouwd uit een steeldeck (met daarboven 8cmPUR en afgewerkt met EPDM). Voor het plaatsen van de plafondafwerking stellen we ons de vraag of er een geluidsisolatie dient geplaatst te worden om bv. Bij geluidsisolatie onderscheidt men luchtgeluid en contactgeluid. Ten slotte kan ook het dak van belang zijn voor de geluidstransmissie naar binnen, in de omgeving van vliegvelden bijvoorbeeld. Dat ik daarna massa (gipsplaten) moet toepassen om de werking te verbeteren snap ik, maar hoe zorg ik er voor dat dit allemaal netjes aan mijn dak blijft hangen en niet naar beneden lazert?


Een eerste vorm van geluidsisolatie is de massa van muren, dak en vloer te verhogen. Hoe groter een massa, hoe minder doordringbaar. Hoe zwaarder een massa, hoe minder gevoelig voor trillingen. En dat is exact waaruit geluid bestaat. Allemaal kleine trillingen.


Bij zware, dikke muren zal er dus heel wat minder geluid . Luchtdichtheid: voor een degelijke geluidsisolatie is het verzekeren van de luchtdichtheid van het dak zeer belangrijk. Het lucht- en dampscherm moet dus correct. Ons compleet en duurzaam assortiment.


URSA SECO biedt u alle producten om een perfecte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts