donderdag 17 april 2014

Temperatuurregeling vloerverwarming

De temperatuurregeling bij vloerverwarming gaat via uw kamerthermostaat. Dit kan een enkelvoudige thermostaat zijn of een zoneregeling. Vooraleer je er voor kiest om je systeem met vloerverwarming in te regelen is het noodzakelijk om de aanwezige groepsaansluiters alsook het zogenaamde voetventiel volledig open te draaien. Let op, het is zeer belangrijk om de vloerverwarming niet meteen haar optimale temperatuur te laten bereiken!


Lees alles over de temperatuurregeling van vloerverwarming. Eén jaar geleden installeerden we in onze nieuwbouw: op het gelijkvloers: vloerverwarming (met ruimtecompensatie) met radiatoren, op de 1e verdieping: r.

Ik heb een condensatiegaswandketel waarop zowel mijn vloerverwarming in de keuken en badkamer op zijn aangesloten als mijn chauffages in de woon- en slaapkamer. Deze zorgt ervoor dat het warme water naar een . U wilt de vloerverwarming in diverse zones verdelen en ruimten die niet verwarmd hoeven te worden, niet of minder verwarmen. U wilt meerdere appartementen aangesloten op CV-Ketel, onafhankelijk van elkaar regelen. Geschikt voor cv-ketel en stadsverwarming en voor diverse combinaties: vloerverwarming -radiatoren, radiatoren - radiatoren, houtkachel en . Vloerverwarming kan aangestuurd worden door een CV-ketel of stadsverwarming.


In beide gevallen is een pomp en verdeler nodig om de verschillende zones te bedienen, die zich onder de vloeren bevinden. Wat heb je nodig voor de aansturing van vloerverwarming ? De volgende producten zijn .

Dat is een groot voordeel van vloerverwarming. En daar zit het probleem. Regelt de vloerverwarming per kamer of zone.


De zoneregelaar regelt de aanvoer van verwarmingswater naar maximaal verschillende zones of kamers. Spring naar De juiste temperatuur in iedere kamer - Een bekend nadeel van slechts één centrale thermostaat is dat niet alle kamers de juiste temperatuur hebben of houden. De badkamer is bijvoorbeeld vaak te koud. Om de badkamer te verwarmen, moet je de thermostaat in de woonkamer hoger zetten.


Omdat de vloer met een lage temperatuur wordt verwarmd en een egaal oppervlak heeft, is er nauwelijks sprake van convectie. Doordat de warmte vrijwel geheel wordt afgegeven door radiatie verdeeld over de . Nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig zo goed geïsoleer dat er maar heel weinig warmte nodig is voor opwarming en de vloerverwarming snel weer uitgaat. U kunt dan het gevoel hebben dat de vloer niet verwarmd is, terwijl de ruimte wel op de gewenste temperatuur is.


De oplossing hiervoor is . Vergeleken met radiatoren is . Bij vloerverwarming met een CV ketel kunt u de temperatuur van de ketel het beste instellen op ongeveer graden. De vloer wordt natuurlijk niet graden. Door mengen van aanvoer en retourwater in de vloerverdeelunit wordt dit .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts