woensdag 30 april 2014

Beton glad afwerken

Veel hangt er natuurlijk van af hoe glad je de betonvloer wil krijgen. Dit is echter weinig evident en een stuk duurder dan het afwerken met een vlinder. Het verdient inderdaad aanbeveling om een glad beton machinaal te polijsten doch kleine oppervlakken kunnen met behulp van zulke kwartslagen en . Als ik een mooie drempel wil maken van cement dan is de bovenkant nooit echt mooi hard en glad.


Lievers Holland heeft diverse machines en benodigdheden waarmee u uw betonnen vloer glad en gesloten kunt afwerken.

Stap 4: uitharden en afwerken. Laat het aanrechtblad dan uitharden. Zorg dat het aanrechtblad vochtig blijft en wacht dagen (of langer, afhankelijk van de omstandigheden) voor je de mal verwijdert.


Betonvloeren afwerken met een verhar dicht, stofarm en duurzaam glad oppervlak. Geen extra afwerklaag of dekvloer. Woensdag wordt er bij mij mbeton (met betonpomp) geleverd voor nieuwe vloerplaat in mijn renovatie. Ik heb ook een trillat vastgelegd.


Ik zou de beton graag zo glad mogelijk krijgen zodat ik rechtstreeks isolatieplaten op de beton kan leggen.

Tips zijn welkom, ik wil met name weten of ik meteen . Als je een betonvloer aanlegt, kan je deze polieren om de structuur van het beton te verstevigen. Het polieren van een betonvloer , ook wel vlinderen genoem is nodig om het beton na het storten te verdichten. Door zelf het beton te polieren kan je de vloer vrij glad maken.


Alle vloeren zoals terras,woning,bedrijfshal,garage,looppaden kunnen worden behandeld als het beton gestort is. Kleine opstakels zoals randen en kanten worden met de hand afgewerkt. Een glad , vlak betonoppervlak lijkt het meest eenvoudig te maken.


Op een glad betonoppervlak komt elke afwijking en elke onzorgvuldigheid in de bekisting- en in het betonwerk onbarmhartig in beeld. Zorgvuldigheid in ontwerp, productie en uitvoering is de sleutel voor schoon beton van hoge kwaliteit. Heb je een te ruwe betonnen oppervlak of wil je het beton gelijk schuren, dan kan je dit zowel handmatig als machinaal schuren en polijsten.


Met onze handige StoneTech diamantpads kunt u betonnen aanrechtbladen, betonnen wasbakken en alle andere betonnen objecten schuren en polijsten. Wil je liever machinaal . Het met epoxy afwerken van betonnen aanrechtbladen, waskommen, waterornamenten en tuinbeelden is een goede manier om een gladde oppervlakte te verkrijgen welke waterdicht is en goed schoon te houden. Het beton zal niet meer verstoffen en is niet meer gevoelig voor vlekken, sappen of zuren. Schotanus Betonafwerking is een bedrijf dat zich in oorsprong heeft gespecialiseerd in het monolithisch afwerken (vlinderen) van betonvloeren. Vlinderen: duurzame afwerking van uw betonvloer.


Ik wil een stukje vloer beton cire maken, en nou lees ik ergens dat de ouderwetse manier uit Amerika is een beton vloer glad af te werken, en te behandelen met een polymeer, wat dus een lak of polyester kan zijn.

De betonvloer en het vloeroppervlak vormen zo één monoliet geheel. Deze wijze van afwerken heet daarom monoliet afwerken. Met deze manier van afwerken kan een dicht en duurzaam glad oppervlak worden verkregen. Het oppervlak van gestort beton kan worden afgewerkt door middel van het aanbrengen van een textuur.


Dit kan op verschillende manieren gebeuren. In de wegenbouw worden betonverhardingen altijd afgewerkt. Afhankelijk van de functie wordt deze voorzien van een structuur, een printpatroon of glad.


Antraciet en donkerblauw zijn door hun luxe uitstraling zeer populair. Maar allerlei variaties zijn mogelijk. Ook kun je variëren in het voegwerk door lijnen te slijpen. Zo kan je tegelmotieven nabootsen en vlakken maken. Een terras van polybeton is zeker niet glad.


Dit komt door het kwarts dat in het beton verwerkt zit en de . De Flex betonschuurmachine is onmisbaar bij het strak en glad afwerken van betonvloeren. BM Techniek heeft deze machines met komschijven op voorraad. Smeer de naden dicht: kit langs alle naden aan de binnenkant van je mal, veeg het glad met een natte vinger en laat het een nachtje drogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts