dinsdag 18 maart 2014

Vereniging eigen huis isolatie

Bij spouwmuurisolatie wordt er een isolatielaag aangebracht tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Dit zorgt ervoor dat u de warmte binnen beter vasthoudt en de kou buiten houdt. Woningen gebouwd vanaf de jaren dertig zijn vaak gebouwd met spouwmuren.


Gevels voorzien van een . Oppervlakte binnenzijde, in vierkante meters.

Meer weten over isoleren ? Lees onze veelgestelde vragen en antwoorden over isoleren. Wie een lagere energierekening wil of een comfortabeler woning – of beide – moet de spouwmuur laten isoleren. Het isoleren van de onderkant van de begane grond helpt u energie besparen. Wat zijn de mogelijkheden? En hoe pak je de klus aan?


De kruipruimte isoleren helpt niet alleen energie besparen, maar ook om de luchtvochtigheid in huis aan te pakken.

Waar moet u op letten en welke materialen moet u gebruiken? Besparen op uw woonlasten. Welke vaste lasten heeft u als huiseigenaar? Van laagdrempelige tips voor minder verbruik tot isoleren en zonnepanelen. Volgens de voorlichtingsorganisatie is het een lucratieve investering.


Milieu Centraal dringt aan op het isoleren van de spouwmuur. De muren aan de buitenkant isoleren is bouwfysisch gezien de beste, maar ook de meest ingrijpende methode. Omdat het aanzicht van de woning vaak verandert, moet u voor deze isolatiemethode een vergunning aanvragen. Buitengevelisolatie is een klus voor de vakman. Huiseigenaren kunnen geen subsidie meer aanvragen voor isolatiemaatregelen.


De subsidie geldt voor isolatiemaatregelen , zoals spouwmuur-, dak-. Hoe kunt u besparen op energie? De miljoen subsidie die de overheid beschikbaar heeft gesteld voor het energiezuiniger maken van woningen is na één jaar bijna op, berichtte de Volkskrant maandag.


Denk aan het isoleren van de woning, of de aanschaf van een zuinige hr-ketel of dubbele beglazing. Het fonds verstrekt leningen van € 2. Uitzonderingen zijn het Zeer energiezuinige pakket (maximaal € 40-) en Nul op de .

Dat is niet zonder risico, maar groot is dat niet. In deze video is te zien hoe een kruipruimte geisoleerd wordt. Ook het aantal huizenverkopen steeg . Hoe gaat deze in zijn werk?


Vereniging De Vastelastenbond legt het helder aan u uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts