dinsdag 18 juli 2017

Vloer vernieuwen

Ligt de oude vloer op een dekvloer, dan is het niet noodzakelijk om deze op te breken. Wellicht volstaat het aanbrengen van een egalisatielaag om oneffenheden weg te werken. Ga uiterst voorzichtig te werk om de bestaande vloertegels niet te beschadigen.


Kap eerst de voegen tussen de tegels los en haal dan met een . Een vloer renovatie is het gedeeltelijk of compleet vernieuwen van de vloer en dit kan tegenwoordig gelukkig snel en betaalbaar. De verschillende opties voor vloer renovatie op een rij.

Uw badkamer- of keukenvloer is dringend aan vernieuwing toe? Er zitten lelijke vlekken op het parket? Vandaag bestaan er tal van oplossingen om een vloer mooi te renoveren met weinig of geen breekwerk. Een vloer die je kunt vernieuwen zonder te moeten uitbreken, biedt tal van voordelen in professionele en commerciële gebouwen.


Een vloer kan schade oplopen door bijvoorbeeld bran water, of doordat er iets ( zwaars) op de vloer is gevallen. Het liefste wilt u natuurlijk dat deze schade zo snel mogelijk hersteld is, zodat uw huis er weer netjes uit ziet. In dit artikel zetten we enkele tips voor het vernieuwen van een beschadigde vloer.


Met renovatietegels kan je zonder stof de vloer volledig vernieuwen. Prijs dunne tegels per vierkante meter.

De kostprijs van dunne tegels is vaak hoger dan deze van traditionele keramische tegels. Plannen om je vloer te renoveren? Hou dan rekening met aandachtspunten, zoals de ondergrond en de droogtijd van je chape. Als je een oude versleten vloer wil vernieuwen of je hebt net een huis gekocht, maar de vloer is niet je stijl, dan kan je meestal zonder grote uitbraakwerken toch je vloer vernieuwen.


Wij zetten de verschillende mogelijkheden om je vloer te renoveren op een rij. Hallo, ik ben hier nieuw, ik heb net een huis gekocht en zal moeten mijn vloer uitgraven, want die is verzakt. Het uitgraven is geen probleem, maar van al de rest heb ik geen kaas gegeten. Hallo bouwers, Ik heb een vraag over mijn vloer. Ik zou deze graag vernieuwen.


Nu ligt mijn vloer nog op zavel en ik merk dat er op plaatsen een verzakking komt. Die klinkt hol, dus ik maakte er gaten in. Daaronder bevindt zich een holle laag (maar niet overal). Hoe los ik dit het best op ? De aannemer zegt, gewoon zo laten en . Onze huidige vloeropbouw is als volgt: tegels, zavel, steenpuin gemengd met zand.


De tegels zijn niet wat we willen. In de living zouden we laminaat of parket leggen, in de rest komt een tegelvloer. We kiezen ervoor om geen vloerverwarming te nemem en denken dat dit een ideale kans is om ook .

Kurkvloeren zijn niet nieuw. Ze hebben door de jaren een mooie reputatie opgebouwd en zijn synoniem met comfort, isolatie en stijl. En toch bestaan er nog veel mythes over kurk. Zo wordt deze vloer - en wandbekleding nog al te vaak louter geassocieerd met badkamers. Terwijl kurk nochtans ook uitstekend dienstdoet in . De oude vloer en de haardplateaus zijn door ons verwijderd.


Het metselwerk hebben we onzichtbaar herstel waarna we het nieuwe natuurstenen haardplateau en de kachel konden aansluiten op de bestaande pijp. Hierna hebben we de nieuwe rustiek eiken vloer gelegd. Vloer of wand renoveren in plaats van vernieuwen ? Tegels renoveren is de snelste, gemakkelijkste en goedkoopste manier.


Vloer aanhelen bij verbouwing Bij uitbreiding aan uw woning of bedrijfspand kunnen wij uw bestaande houten vloer schuren of parket aanhelen. Wij komen dan zelf kijken wat voor een. Bekijk dit stappenplan van GAMMA en lees hoe je jouw doe het zelf ideeën makkelijker kunt realiseren. Je koopt een oude karakterwoning en treft er een mooie oude(re) houten plankenvloer of parket aan.


Vanzelfsprekend zijn er wat beschadigingen, oogt de lak, olie of boenwas niet meer zo fris en ben je wellicht ook geen fan van de kleur van de vloer …. Vergis je niet: dat betekent niet dat de parketvloer uitgebroken moet . Een oude houten vloer vernieuwen doe je zo: pak oude vloerbalken in met rechte planken, vul ze op met gips, kleef er akoestische band op, afwerken met OSB.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts