woensdag 19 juli 2017

Hoe isoleer ik een dak

Een dak isoleren doe je zo, maar luister eerst naar de adviezen van een PRO. Via een ongeïsoleerd dak gaat heel wat warmte verloren. Nochtans is een dak isoleren helemaal niet zo moeilijk. Wij leggen je uit hoe je best te werk gaat!


Is het een keperdak of een spantendak?

Wat doen als er al isolatie aanwezig is? Hoe dik mag je na-isoleren? Wat als je met materialen wil isoleren? Wil je dakisolatie aanbrengen maar weet je niet hoe ? Onze isolatie-experts vertellen je hoe je een dak isoleert. Lees deze blog en jij kan het zelf ook!


Een woning met een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte.

U kunt zelf eenvoudig dakisolatie aanbrengen en fors besparen op uw stookkosten. Bij het isoleren van ongeïsoleerde platte daken is het aan te raden om bovenop het dakbeschot een harde isolatieplaat aan te brengen (geen Isover glaswol). Soms is het echter alleen mogelijk om een houten plat dak aan de onderzijde te isoleren.


In dat geval kunt u de stevige Isover Isolatieplaat Isover Isolatieplaat . Er is al veel gezegd en geschreven over het isoleren van (hellende) daken. Een voorgestelde methode voor het isoleren van een bestaande woning met een hellend dak uit de praktijk is om Unilin Es wol Unigreen dakplaat aan de buitenzijde aan te brengen en om aan de binnenzijde een dampscherm . Je schuine dak isoleer je zelf met ons stappenplan. Weet dus hoe je dak in elkaar zit. Welke materialen zijn gebruikt?


Ligt er folie onder de dakpannen? Zit er folie of materiaal in je dak dat vocht tegenhoudt ( dampremmend of dampdicht), dan moet je bij het isoleren klimaatfolie gebruiken. In dit artikel overlopen we de soorten dakisolatie en hoe een dak isoleren moet gebeuren.


Het isoleren van het dak van jouw woning heeft dus een groot effect op de stookkosten die je moet betalen. Een schuin of plat dak isoleer je aan de binnenzijde met isolatieplaten van Aquaplan. Leer hoe je dat doet met het KARWEI-stappenplan.


Met rollen glaswol kun je zelf jouw zolder isoleren.

Je dak isoleren geeft comfort en bespaart energie. In dit stappenplan laat GAMMA zien hoe je dit aanpakt. De gemeente geeft onder voorwaarden subsidie voor het isoleren van uw dak of vloer. In deze informatie- en instructiebladen staat welke werkwijze u moet volgen en welke materialen u nodig heeft. Grote kans dat je eerst de kap moet gaan isoleren om er een fijne ruimte van te maken.


In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van binnen of buiten isoleren en waar je op moet letten. Er zijn drie opties om het schuine . Hoe een schuin dak isoleren. Een schuin dak is eenvoudig te isoleren door aan de binnenzijde ervan een houten of metalen raamwerk te plaatsen waartussen het isolatiemateriaal kan worden geklemd. De afwerking kan op verschillende manieren gebeuren.


Sommige isolatiematerialen zijn al voorzien van een . Is je dak afgewerkt, dan zie je de isolatie niet direct liggen. Zoek dan naar plek waar het dak niet helemaal afgewerkt is (bijvoorbeeld achter schotten, bij een ventilatiepijp of rookgasafvoer). Heb je het isolatiemateriaal gevonden? Check dan hoe dik die laag is.


Wil je je huis zeer goed isoleren dan heb je ongeveer cm . Isoleer met kennis van zaken. Je hoeft geen specialist of vakman te zijn om hieraan te beginnen, maar het is wel belangrijk dat je weet waarmee men bezig is. Let wel, ik heb het hier over een hellend dak.


Want tussen een hellend dak en een plat dak bestaan er enkele fundamentele verschillen. Platte en hellende daken kunnen allemaal worden voorzien van Isobooster. Dit is onafhankelijk van het soort dakbedekking (bitumen, riet, beton).


Een juiste montage is cruciaal voor elk type isolatie voor een goede werking en het voorkomen van vochtproblemen. Om een plat dak te isoleren zijn er verschillende mogelijkheden. Zo heeft men de keuze tussen verschillende wijzen van dakisloatie.


In dit blogartikel krijg je meer uitleg omtrent de verschillende plaatsingswijzen en meest populaire materialen om platte daken te isoleren. Dak isoleren binnenzijde, hoe gaat dat? Wat is het beste materiaal voor dak isoleren van binnenuit? Tips dak isoleren binnenzijde.


Om te beginnen hebben we de dakbedekking. Dat is de esthetische afwerking van een dak , maar het biedt meteen ook een eerste bescherming tegen neerslag en schadelijke UV-straling. Vaak bestaat de dakbedekking uit dakpannen die rusten op panlatten. Onder de panlatten zijn stoflatten bevestigd die .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts