dinsdag 25 juli 2017

Azulejos tegels

Het zijn keramieken tegels waarop verschillende soorten figuren geschilderd zijn. Hoewel azulejos in allerlei kleuren worden beschilder is blauw een veelgebruikte kleur. Het oppervlak kan glad zijn of met reliëf. U kunt er moeilijk omheen, waar u ook bent in Portugal of Spanje: de azulejos tegels hebben stijlen en talen van alle tijden in zich.


Ze geven tot de dag van vandaag nog steeds kleur en charme aan ieder hedendaags interieur. Het Portugese woord azulejo stamt van het Arabische Al-zuleique, wat zoveel betekent als .

Snelle levering uit voorraa deskundig advies, scherpe. Spaanse tegel van Designtegels. Deze egale tegels passen bij alle patroontegels. Azulejos Azul is een Spaanse tegel van Designtegels.


Haal zelf de zon in huis met deze mooie Spaanse tegels. De tegels zijn geschikt voor binnen en buiten en in verschillende prachtige typisch Spaanse kleuren verkrijgbaar. Op de vloer Portugese cementtegels VN Circle Of Life S8van . Diverse Tegels op voorraad en direct leverbaar.

Handbeschilderde Portugese tegels : huisnummers, wandtableaus, deurborden en naamborden. Prachtig werk en betaalbaar. Wil jij de mediterraanse sferen beleven in je badkamer?


De manier waarop de Arabieren azulejos gebruikten om vloeren en wanden te versieren beviel de Portugese koningen wel. Daarom begonnen de azulejos vanaf de 15e eeuw een belangrijke plaats in de Portugese architectuur in te nemen. Men kan stellen dat Portugal deze tegels als geen ander Europees land heeft . Dozen van stuks per doos.


Vandaag nemen we je mee op een route door de stad langs de mooiste azulejos. We beginnen op het Largo Intendente, waar je de prachtige gevel van tegelmakerij Fábrica Viúva Lamego vindt. Dit is ons uitgangspunt, omdat in deze fabriek talloze tegels werden geproduceer die nu nog de stad sieren. In Porto zijn de fraaiste azulejos of beschilderde tegels te bewonderen. Vaak zomaar op straat of in openbare gebouwen.


Een selectie van de mooiste exemplaren vind je op Portugal vakantie. Wanneer je in Lissabon bent, kun je er niet omheen: azulejos. Ofwel de tegels aan de gevels.


Van gedetailleerde afbeeldingen uit de Portugese geschiedenis (bijvoorbeeld bij Miradouro Santa Luzia) tot complete reclames op de gevels van winkels. Ook zie je tegenwoordig steeds . Van badkamer tot keuken, en van lounge tot terras.

Tevens lopen de formaten van tegels uiteen, waardoor er gespeeld kan worden met formaten. Spaanse fabrikant een toevoeging aan het assortiment dat bestaat uit . Lijmadvies: perfax metyl speciaal. Gemiddelde levertijd: 1-werkdagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts