vrijdag 28 juli 2017

Houten vloer lakken kleur

De natuurlijke kleur behouden of een nieuwe kleur ? En welke voorbereidingen zijn nodig? Ben je toe aan een andere kleur op de vloer? Met dit stappenplan van vtwonen weet jij straks precies hoe je een houten vloer kunt verven.


Bepaal zel de kleur van uw houten vloer. Het is een bewerkelijk klusje, maar de vloer verven is absoluut de moeite waard.

Tip 1: Gebruik de juiste kleur grondverf: wit voor lichte kleuren en grijs voor donkere kleuren. Dit is een zeer kras- en slijtvaste lak , die ook uitermate geschikt is voor het schilderen van houten vloeren en plinten. Meer ideeën over Geschilderde houten vloeren , Verf houten vloeren en Witte geschilderde vloeren. Greige, De kleur grijs met een vleugje bruin en beige, Het maakt de kleur warmer , dieper en perfect te combineren met andere kleuren als wit of juist donkere tinten.


Houten vloer grijs verven schilderen maken. Qua uitstraling kunt u een laklaag vergelijken met een geoliede houten vloer. Olie trekt echter in een vloer terwijl een laklaag erop ligt en de vloer beter beschermt.


Vooral de matte lakken behouden de natuurlijke en rustige uitstraling van de oorspronkelijke houten ondergrond. Wenst u meer glans dan kunt u een lak met .

Welke verf kan ik het beste gebruiken voor het verven van een houten vloer en is het nodig om de vloer te schuren en te gronden? Foto Giny Hafkenscheid – Enting (Schipborg) over houten vloer verven: “Eerst op kleur gebracht ( klein beetje titaanwit , heel klein beetje rauwe omber en een heel klein beetje dodekop, gemengd met Moose Farg Skydd – F- type) daarna drie keer gelakt met Topp vloer lak ”. Moose Färg is bijzonder gemakkelijk in gebruik . Veel liefhebbers van houten vloeren kiezen ervoor om hun vloer te voorzien van een olielaag of laklaag. Nadat de olie of lak droog is, blijft de uitstraling van echt hout behouden. Een eiken houten vloer dient altijd met een afwerklaag als bescherming te worden behandeld.


U kunt hierbij kiezen uit een lak of olielaag. Baltussen kleurolie , ruim . Deze verkleurde eiken vloer geschuurd grey washed en afgelakt met laklagen in Heerenveen. Zeker lichtere houtsoorten, zoals beuken en maple, kunnen in de loop der jaren sterk veranderen van kleur. Onder de invloed van UV-stralen kan de vloer er zelfs geel of oranje uit gaan zien.


Bij het lakken van een houten vloer gebruik ik een speciale lak die een blekende werking . Een gelakte parket- of houten vloer bestaat vaak uit een grondlak en tweemaal aflakken. Bij een afwerking in hardwax kan er gekozen worden voor een kleur in de eerste laag. Tegenwoordig zijn er zijde-mat, mat, extreem matte lak varianten die zelfs een geoliede uitstraling evenaren. En hoewel we sowieso al fan zijn van onbewerkte houten vloeren , vinden we het stiekem ook prachtig als deze geverfd zijn.


Bijvoorbeeld in sereen wit, zoals we veel zien in Scandinavische interieurs. Of juist in de contrasterende kleur zwart.

Ga je zelf je houten vloer verven? Dan helpen wij je natuurlijk . De oude, enigszins afgeragde vloer ziet er weer uit als nieuw, met nieuwe plintjes en een prachtige lichte kleur , precies zoals we gevraagd hadden. Soms kun je geen keuze maken of je hebt geen ervaring met houten vloer afwerking. Een goed bescherming voor uw vloer is dus erg belangrijk.


Met een vloerverf kunt u uw vloer een slijtvaste laag geven. Afhankelijk van de ondergrond kunt u kiezen uit een transparante afwerking of een dekkende afwerking. Uw parketvloer als nieuw!


Bovendien zijn de meeste vloerverven in vele verschillende kleuren te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts