donderdag 20 juli 2017

Ondervloer vochtscherm

Heb je te maken met optrekkend vocht, bijvoorbeeld vanuit de kruipruimte? Bedek de vloer dan eerst met een vochtscherm. Laat het vochtscherm tegen de muren oplopen zodat de randen later achter de plinten vallen.


Plak de naden af met aluminiumtape. NB: de ondervloeren Aluline en Goldline hebben een geïntegreerd .

Extra nodig bij vochtigheid onder de vloer. Als je te maken hebt met een vochtige ruimte onder de vloer – dat kan vooral voorkomen bij vloeren op de begane grond – dan moet je eerst een apart vochtscherm aanbrengen. Tenzij je kiest voor de ondervloer Aluline of Goldline, want daar zit het vochtscherm al in verwerkt. High Comfort Ondervloer Alupete.


De goedkoopste ondervloer oplossing voor laminaat met dB geluidsreductie volgens NEN-EN-ISO717-2. Het heeft een egaliserende werking van mm. KARWEI helpt je met het kiezen van de juiste ondervloer , rekening houdend met isolatie, vocht e.

De keuze van de ondervloer hangt af van de ondergrond en de conditie van de vloer. Bij minerale ondergronden zoals cement- of anhydriet ondervloeren moet rekening gehouden worden met opstijgend vocht. Het vochtgehalte moet met een CM-meetapparaat bepaald worden. Het vocht mag niet in aanraking komen met de laminaatvloer en om dit te voorkomen is een vochtscherm nodig. Op de begane grond heb je mogelijk last van optrekkend vocht, het is aan te raden om eerst een folie te plaatsen en daarna de juiste ondervloer.


Er zijn ondervloeren waarbij het vochtscherm en de ondervloer in zitten. Dit kan je tijd schelen bij het leggen van de vloer. Je bent dan ook verplicht om een goed geluiddempende ondervloer te gebruiken. Heb je geen onderburen, maar wel last van optrekkend vocht onder je vloer?


Dan zijn er speciale ondervloeren met een goed vochtscherm. Die kun je gebruiken om je laminaat of parket te beschermen voor het vocht. Vochtwerende folie 200mu. Aluminium Ondervloerentape.


Laat deze voor het beste resultaat iets tegen de muren oplopen, dit voorkomt alsnog vochtschade en deze randen kunt u later wegwerken met plinten. Naden kunt u het beste afplakken met vochtbestendige tape, zoals aluminiumtape.

Let op: want sommige ondervloeren. Een vochtscherm (PE-folie) is nodig onder bepaalde ondervloeren om aan de garantie voorwaarden van de fabrikant te kunnen voldoen. Bij een betonnen ondergrond boven . Door de steeds kortere tijd tussen ruwbouw en afbouw is de opgeleverde vloer vaak niet droog genoeg om met een dampdichte vloerbedekking te worden afgewerkt. De droging van de ondervloer is sterk afhankelijk van de omgevingscondities en de dikte van de aangebrachte vloer. Maar ook andere omstandigheden . Als de kamer niet op de begane grond of lager ligt dan kan laminaat zonder een vochtscherm worden gelegd er van uitgaand dat de woning niet nieuw is.


Een ondervloer van zachtboard platen is wel aan te raden. Overigens is een vochtscherm plastic folie die voorkomt dat vocht van onderaf in de vloer . Isolator dampfolie is een vochtscherm wat uw vloer beschermt tegen vocht vanuit de basisvloer. Om optimaal te genieten van de garantie van uw vloer is het noodzakelijk om dit vochtscherm in alle gevallen eerst te plaatsen. Daarboven volgt de eigenlijke ondervloer en daar weer bovenop uw laminaat of parketvloer.


Om dit tegen te gaan, zijn er ondervloeren tegen optrekkend vocht. Er is zelfs een 2-in-ondervloer die tevens voorzien is van een vochtscherm. Een voordeel van de ondervloer op rol is het snelle leggen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts