woensdag 15 april 2015

Ecologisch plaatmateriaal

Het gehele assortiment natuurlijk plaatmateriaal van Eco-bouwmaterialen is toepasbaar voor constructiebouw, maar de Original Greenbuild Board (ook wel OGB) of Greenbuild Biopanel kunnen ook worden toegepast in de interieurbouw. U kunt in de webshop van Eco-bouwmaterialen. Een ecologisch multitalent dus!


PFLEIDERER BALANCEBOARD Deze ecologische spaanplaat van Pfleiderer is samengesteld uit een mix van hout en biomassa. Tot is hout vervangen door snel aangroeiende grondstoffen (eenjarige planten).

Klimaatbescherming door CO²-binding in eenjarige planten. Meer informatie over BalanceBoard . Het plaatmateriaal van de toekomst, nu binnen handbereik! Eco Board is een duurzaam en gezond plaatmateriaal. Het dient als millieuvriendelijk alternatief voor OSB, MDF en multiplex. ECOBoard biobased plaatmateriaal is vervaardigd uit land- en tuinbouwreststromen, zoals stro, riet of tomatenloof.


Ecologisch eigenschappen . Van triplex, tot chipwood en zelfs formaldehyde vrij MDF - verkrijgbaar bij Eco- Logisch.

Ecobouwen heeft een groot assortiment natuurlijk plaatmateriaal , zowel constructief als voor het interieur. Pas bio-based plaatmateriaal toe zoals de OGB plaat of houtvezel platen van Pavatex voor een prettig leefklimaat! OGB is ook nog eens een heel budgetvriendelijk materiaal, een ecologisch multitalent dus!


Onderstaande tabel geeft een overzicht van de samenstelling en de toepassingen van houten plaatmaterialen. Dubomat beschikt over de levermogelijkheden van diverse hout- en plaatmaterialen uit de gespecialiseerde houthandel. We kunnen al de materialen voor houtbouwconstrcties leveren, van eiken, douglas of lariks palen en liggers tot fijn bezaagd douglas latten, regels en balken.


Onze selectie ecologische bouwmaterialen. De eisen die we zelf aan materialen voor mens- en . Groep is vanuit bio- ecologisch standpunt waar mogelijk te mijden omdat ze bestaan uit petrochemische (fossiele) grondstoffen. De productie is vaak erg.


Plaatmateriaal op basis van stro (Groot-Brittanniƫ), hennepscheven (Duitsland), beklede spaanplaat op basis van hennepvezels ( Duitsland). Platen gemaakt van ecologisch MDF hebben geen toegevoegde formaldehydehars. Daarom zijn deze platen veel minder belastend voor het milieu. De formaldehydehars die wordt gebruikt in vrijwel alle soorten MDF is schadelijk voor het milieu, maar kostenbesparend in de productie.


Weet je niet goed welke plaatmaterialen het meest geschikt zijn voor jouw project ? Of wil je graag meer ontdekken over de verschillende soorten plaatmateriaal ? Dan ben je bij Houthandel Thiels in Herselt aan het goede adres.

Wij beschikken over een ruim gamma aan plaatmateriaal en gaan, samen met de klant, steeds . De ontwikkelingen voor decoratieve wandbekleding blijven doorgaan. Dankzij inventief research zijn telkens weer nieuwe mogelijkheden voor verschillende toepassingen beschikbaar. Denk hierbij aan innovatieve panelen die nog . Ik zag de Tilly meubelplaten, maar die zijn vrij prijzig. Wat ik me afvraag is in hoeverre multiplex ecologisch verantwoord is.


Dan zal het nog afhangen van de gebruikte lijm . Daarnaast is het nog eens goedkoper dan de traditionele spaanplaat. OSB plaatmateriaal heeft enkele voordelen ten opzichte van andere plaatmaterialen. Ze worden gemaakt uit niet voor consumptie geschikte, landbouw . Deze ecologische bouwoplossing bestaat uit aluminium frames (Basic-55) die gevuld worden met panelen in kunststof, hout, glas,.


De frames zijn herinzetbaar , licht in handling en transport, en vooral heel duurzaam. De Lumi Vision objecten zijn dan weer leuke herbruikbare eyecatchers die . Reeds bij de productie en verwerking ervan treedt een aanzienlijke belasting voor het milieu op. ECOBoards is een biobased hoogwaardig plaatmateriaal , dat wordt gemaakt uit verschillende biomassastromen, zoals bermgras, tomaten- en paprikaloof, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts