donderdag 16 april 2015

Vloerverwarming hoogte

Kan het zijn dat wij in de vloeropbouw 10cm ( hoogte ) moeten voorzien voor de vloerverwarming ? Vinden dit een beetje veel en vroegen ons af of dit wel klopt? Vloerverwarming met geringe hoogte - Installatie. Het Uponor Minitec vloerverwarmingssysteem van Nathan heeft een geringe elementhoogte van centimeter en is hierdoor bijzonder geschikt voor renovatie.


Het systeem bestaat uit een folie-element dat op de aanwezige vloer is aan te brengen.

Op gelijke afstanden bevinden zich gestanste gaten in de . Welke hoogte heb ik minimaal nodig als ik vloerverwarming op krimpnetten wil? U dient rekening te houden met het feit dat de beste warmteafgifte ontstaat wanneer er 3cm dekvloer bovenop de slang komt. Minder kan maar dan zal uw vloer lang het warm-koud-warm-koud principe hebben en bestaat de kans op scheuren . Zoals uitgelegd bij de zwevende dekvloer hierboven).


Monolitisch afgewerkte betonvloer. Bij een monolitisch afgewerkte vloer kan de vloerverwarmingsbuis op het ondernet of onder het bovennet worden . Als je vloerverwarming wil, hou dan rekening met de opbouwhoogte.

Je architect moet dat incalculeren. Als er te weinig centimeters voorzien zijn, wordt het moeilijk om de . Wij willen bij de renovatie van ons huis de bestaande tegelvloer in de keuken en living (aangrenzend) uitbreken en vervangen door vloerverwarming met daarbovenop keramisch parket. Men wil natuurlijk ook weten hoe hoog de vloer zal worden na de plaatsing van vloerverwarming. De overige hoogte wordt gevuld met isolatie. Bij de voordeur een uitsparing maken (bv geen vloerverwarming ) en zo de benodigde 20mm besparen.


Overal verder gelijke hoogte , en geen anydriet vloer. Geen isolatie toepassen, nieuwe cementdekvloer erin, infrezen, en betegelen . Al in de Romeinse tijd werd vloerverwarming toegepast door warme lucht afkomstig van een houtvuur door een holle ruimte onder de vloer te laten stromen. Tegenwoordig zijn er verschillende systemen, die elektrisch of met warm water kunnen . Bij dit systeem liggen de buizen in uitgefreesde gleuven in de cementdekvloer.


Het freessysteem verschilt van alle andere systemen. Zeer lage watertemperaturen. Het is perfect mogelijk om vloerverwarming aan te leggen bij de renovatie van uw woning. Dan is er goed nieuws, want het is tegenwoordig perfect mogelijk om vloerverwarming te plaatsen bij renovatiewerken.


Door de geringe dikte van de vloeibare gietmassa (3-mm) verliest u ook weinig hoogte.

Het is een bij verbouwers gekend probleeje wil graag de voordelen van vloerverwarming in huis halen, maar tenzij je de chape uitbreekt is er onvoldoende opbouwhoogte om het systeem te installeren. Met het revolutionaire Vasco Freessysteem worden de buizen in de bestaande chape . Deze methode is geschikt als vloerverwarming als bijverwarming, maar ook als vloerverwarming als hoofdverwarming (mits bij oudere woningen de ondervloer geïsoleerd is). Noppenplaten worden geleverd met een of 29mm dikke EPS plaat. Met een nop- hoogte van 17mm komt de totale hoogte van de platen op respectievelijk en 46mm.


De keuze tussen de soorten vloerverwarming hangt af van de situatie en wensen. Zo is er verschil tussen droogbouw en traditionele vloerverwarming , maar ook qua bevestigingsmethodes zijn er verschillen. Bij traditionele vloerverwarming spreken we van een vloerafwerking (tegels, parket, …) met daaronder een chape van minimaal cm. Lagere vloeropbouw is ook mogelijk, bijvoorbeeld bij renovatie met Fonterra Reno of Fonterra Base Flat 12.


Waar bestaat het systeem uit?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts