maandag 12 mei 2014

Gietvloer over tegels met vloerverwarming

Een gietvloer kan in principe over vrijwel elke ondergrond heen aangebracht worden. Voor het aanbrengen van een gietvloer over tegels is echter meestal wel meer voorbereiding nodig dan bij een kale ondervloer. De ondervloer moet namelijk geheel vlak en strak . Woonbeton of een gietvloer over bestaande tegelvloeren aanbrengen – Is dat een goed idee?


In woonbeton vloeren is dus ook eenvoudig vloerverwarming mee te nemen.

Te gladde tegels worden behandeld met een primer om de gietvloer of woonbetonvloer goed te laten hechten. Je bent uitgekeken op je oude tegels plavuizen of natuurstenen vloer, maar aan de vloer er uit breken. Graag wilde ik wat meer informatie over een gietvloer.


Binnenkort gaan wij de keuken verbouwen en willen wij over de bestaande tegelvloer met vloerverwarming een gietvloer. Kan een gietvloer over tegels ? We willen de gietvloer aan laten sluiten op een bestaande leistenen vloer. Veel ruimte is daarvoor .

Om een gietvloer over tegels aan te brengen moeten de tegels vlak liggen (of eerst geëgaliseerd worden) en opgeruwd worden. Bovendien kan deze soort vloer uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming. Een troffelvloer kan, nog beter dan een PU gietvloer , gecombineerd worden met vloerverwarming. Qualityfloor heeft zich gespecialiseerd in het aanbrengen van een gietvloer over tegels. Ideaal geschikt voor retail, logistiek, industrie en particuliere woonhuizen.


In het hele huis zitten geen. Als het echt echt echt moet, zou het mij niet verbazen als je er direct tegels overheen kunt leggen. Ik heb een plavuizenvloer met vloerverwarming.


Is het dan mogelijk daar een epoxy gietvloer of een ander type gladde vloer overheen te leggen, zonder dat de warmte van devloerverwarming verloren gaat? De Gietvloer is een relatief nieuw begrip binnen de vloerenmarkt. Ze kunnen op allerlei soorten ondergronden geplaatst worden: onder meer tegelvloeren , betonvloeren en chape zijn goede ondervloeren voor gietvloeren. Je kan ook tegels over een bestaande vloer leggen.


Voor meer info over vloertegels die je over bestaande vloeren kan plaatsen kan je terecht in dit artikel. Bij vloerverwarming is het van belang dat de warmte die in de vloer circuleert, zoveel mogelijk afgegeven kan worden aan de ruimte erboven. Verder speelt de kwaliteit van de ondergrond en de manier waarop de tegels verlijmd zijn mee.


Ik wil graag een gietvloer over mijn bestaande tegelvloer met vloerverwarming.

Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden (epoxy bv) maar die zijn wel nogal. Vrijwel elke vastliggende ondergrond is geschikt. Gietvloeren kunnen over zowel zandcementdek, anhydriet en beton worden gelegd. Het is wel van belang dat de ondergrond voldoende droog en . Heeft u op dit moment bijvoorbeeld een tegelvloer of vloer van marmer in uw . Bijvoorbeeld bij hout zal er eerst geëgaliseerd worden door middel van een vezel versterkte egaline.


Bij tegels hebben wij een extra . Infrees vloerverwarming systemen zijn iets minder in verband met de . Tegelvloeren - Vloeren Net Alles over vloeren vloerverwarming vloeronderhoud vloer vloerverlichting traprenovatie ondervloeren. Sterker nog, een gietvloer is geschikt voor bijna iedere ondergrond. Wel is er wat meer voorbereiding nodig dan bij een kale ondergrond.


Op deze pagina geven wij u alle informatie die u moet weten over gietvloeren en de mogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts