woensdag 29 april 2015

Zolder isoleren doe het zelf

Zelf een schuin of hellend dak isoleren ? Zorg ervoor dat je het juiste isolatiemateriaal koopt en maak. Een schuin dak of zolder isoleren kunt zelf bij uw eigen huis! Bekijk hier de benodigdheden en het stappenplan om deze klus zelf te doen.


Isoleren doe je met GAMMA.

Leer hier alles over isolatie. Of het nu gaat om het dak, de vloer, de muren of de zolder : de juiste isolatie maakt je huis comfortabeler, energiezuiniger, geluidsvriendelijk én het kan brandvertragend werken. Of is je dak zelf niet geschikt om te isoleren ? De isolatie voor de zoldervloer verwerk je, net als dakisolatie, tussen een houten lattenstructuur, die je vervolgens afwerkt met bijvoorbeeld OSB-platen. Hoe gaat zolder isoleren zelf doen? Voorkom problemen bij zolder isoleren doe het zelf.


Onafhankelijke info en tips over zolder isoleren zelf doen.

We willen onze zoldervloer isoleren , omdat we onze zolder toch niet gebruiken. De vloer bestaat uit balken. Eventuele condensatie zal dus beperkt zijn en nooit van dien aard dat er schade van komt naar sterk verminderde isolatiewaarde of zelfs hout dat rot wordt of het plafond dat naar beneden komt. Je schuine dak isoleer je zelf met ons stappenplan. De laag moet aan de zolderkant komen (werk je het netjes af met bijvoorbeeld gipsplaten, dan zit de laag tussen het isolatiemateriaal en de gipsplaten in).


Bespaar energie en geld door zelf de zolder te isoleren. Een geïsoleerde zoldervloer zorgt voor een warm huis in de winter en koel huis in de zomer. Je hellend dak isoleren langs binnen is de eenvoudigste en goedkoopste oplossing om je dak te renoveren.


En in de meeste gevallen kan je het ook zelf doen. In de vorige Koevoet kwam u te weten of uw dak geschikt is om zelf te isoleren en – als dat het geval is – hoe u dat best kunt doen. Is uw dak niet geschikt of wordt de zolder enkel als bergruimte gebruikt, dan kan het zinvol zijn om niet het dak maar de zoldervloer te isoleren. Hoe dat in zijn werk gaat en waar u allemaal op.


De meeste warmte in huis gaat verloren via het dak. De zolder isoleren is dan ook de boodschap. Unilin gaat nog een stapje verder en voorziet met de nieuwe RENOTHERM-platen ook onmiddellijk in de afwerking van het dak of de zoldervloer.

Dobbit Doe-het-zelf magazine DHZ-magazine met alles over diy, klussen, gereedschap, renovatie. Ontdek bovendien hoe je je schuine wand optimaal kan gebruiken aan de hand van een zolderkast. MANIEREN OM GOEDKOPER EN BETER TE ISOLEREN. VIDEO Ben je van plan om je zolder zelf te isoleren ? Doe je kleine opfriswerken of een grondige renovatie?


Ga eens na op welke plaatsen u het huis nog meer kunt isoleren. Het is betrekkelijk eenvoudig om tochstrips aan te brengen, de CV-leidingen, de radiatoren, de vloer of de buitenmuur te isoleren. Een plat of schuin dak isoleren doe je eenvoudig zelf met isolatieplaten. Ze zijn duurzaam, vochtwerend , brandveilig, . Wanneer de zolder zelf niet geïsoleerd hoeft te worden, isoleer je enkel de zoldervloer , waardoor je enkel de onderliggende leefruimtes isoleert. Voor isolatie aan de binnenkant van het dak wordt dan meestal gekozen voor minerale wollen als isolatie , zeker bij doe -het-zelvers.


Wilt u zelf uw zolder isoleren ? Volg dan het stappenplan van Pieper Ermelo. Zelf uw zolder isoleren en afwerken aan de hand van een uitgebreid stappenplan! Ontdek en bewaar ideeën over Zolder isoleren op Pinterest.


Meer ideeën over Zolder zelf isoleren , Buitenzijde huis isoleren en Leistenen dak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts