donderdag 19 oktober 2017

Kunststof lichtstraat

Een lichtkoepel bestaat slechts uit één stuk glas danwel kunststof. De grote meerderheid van toegepaste lichtkoepels zijn vierkant. Dit veroorzaakt een lange lichtlijn in de onderliggende ruimte. Een lichtstraat is vaak opgebouwd uit verschillende segmenten en is rechthoekig van vorm.


Het gebruik van gebold kunststof bij . Keeris kunststof kozijnen produceert verschillende soorten lichtstraten.

Bij onderstaande types werken wij standaard met. De binnenruit is voorzien van een folie zodat glas niet naar beneden kan vallen. Type 1: Lessenaarsmodel tegen bestaande buitenmuur. De Van Boven lichtstraten worden standaard vervaardigd uit hoogwaardige acrylaatplaten of polycarbonaatplaten in combinatie met aluminium profielen.


Of het nu gaat om een van de vele standaardconstructies of . Een glazen lichtstraat blijft altijd transparant, verkleurt en krast immers niet. Een aluminium lichtstraat ( bijvoorbeeld lichtstraat op plat dak) veroorzaakt in tegenstelling tot een kunststof lichtstraat geen . Onder lichtstaten vallen ook lichtnokken of ventilatienokken.

Het verschil tussen een lichtstraat en een lichtnok cq. Welke materialen zijn mogelijk? Het frame van de lichtstraat kan uit drie mogelijke materialen worden gemaakt: kunststof , hout of aluminium. Vooral aluminium komt vaak voor.


Deze materialen van het raamwerk zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Wat de vensters zelf betreft, heb je de keuze tussen glas en kunststof. Bohaco maakt lichtstraten op maat. Kom tot de beste oplossing voor uw situatie. In het verleden werd een lichtstraat vaak uitgevoerd met kunststof.


Tegenwoordig wordt een glazen lichtstraat ( lichtstraat van glas) eigenlijk beschouwd als dé groene standaard lichtstraat voor (industriële) gebouwen. Lichtstraat versus lichtstraat van kunststof. Productie, levering en plaatsing van polyester lichtstraten van de hoogste kwaliteit. Lees meer over de producten van Alcon Skylights.


Het is niet altijd duidelijk of kunststof lichtstraten en lichtkoepels voldoende weerstand bieden tegen doorvallen. In dit artikel wordt hierop nader ingegaan. Tekst en beeld: René Hartman, veiligheidskundige BDA Groep doorvalveiligheid kunststof.


Dit in tegenstelling tot een kunststof lichtkoepel die geen afdoende geluidsreductie biedt. Bij hagel of regen geen hinderlijk tromgeroffel door toepassing van glas i.

De luchtdichte spouw in het glas voorkomt condensvorming, zo blijft het . Wij produceren en monteren kunststof lichtstraten in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Kosten van een lichtstraat bij Alumiant. De kosten van lichtstraten zijn afhankelijk van……….


De prijs van een lichtstraat wordt bepaald door een aantal factoren: kleur, constructie, soort beglazing of beplating, model en natuurlijk de afmetingen. Bij een bezoek aan onze showroom kunnen wij u een indicatie geven van de . Vroeger was een lichtstraat vaak van kunststof. Nu wordt er meestal een glazen lichtstraat ( lichtstraat van glas) toegepast. Zowel bij nieuwbouw als bij een verbouwing is het belangrijk om de hoeveelheid natuurlijke lichtinval te optimaliseren.


De invloed van licht in uw woning is groot. Veel natuurlijk daglicht zorgt voor een prettige sfeer. Ontworpen door de bril van een architect: met het modulaire lichtstraatsysteem houdt u zich meer bezig met het ontwerpen van oplossingen en minder met het specificeren. Modulaire lichtstraten kunnen worden gecombineerd in verschillende configuraties, waarmee u de perfecte oplossing creëert voor veel verschillende .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts