woensdag 25 oktober 2017

Geluidsisolatie hr++ glas

De combinatie van het glas en de met gas of lucht gevulde tussenruimte zorgt ervoor dat het geluid wordt afgezwakt. Onafhankelijke info van hoe-. Geluid is niets meer dan trillingen die zich in de lucht voortbewegen.


Geluidswerend glas dempt deze trillingen. Wonen aan een drukke weg.

Van alle soorten dubbel glas , HR glas , veiligheidsglas en zonwerend glas kan geluidswerend glas gemaakt worden. Bij geluidswerend glas zit er een folie tussen. Deze folie is geluidsdempend. Om het glas nog veel meer decibels te doen opnemen, wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van verschillende glasdiktes.


De twee (of meer) glaslagen bestaan uit verschillende diktes. Hierdoor wordt het geluid dat uit meerdere toonhoogtes . Dit 3-laags glas heeft en nog betere warmte- en geluidsisolatie maar is ook duurder.

Het kozijn moet ook geschikt zijn om 3-laags glas te plaatsen. Laags glas is dikker dan . Zo kunt u eenvoudig geluid van verkeer of muziek weren en de overlast aanzienlijk verminderen. De geluidsgolven worden door dit glas weerkaatst, waardoor geluiden van buiten niet (of nauwelijks) zullen binnendringen. Overlast van verkeer, werkzaamheden en luide muziek is met isolerend glas verleden tijd. Overigens kan het ook de andere kant op werken bij geluidswerend glas : het geluid van binnen zal minder . We hebben allemaal wel eens last van lawaai;.


U ligt in be u leest een goed boek of u wilt zich concentreren op uw werk en dan wordt de rust verstoord door verkeerslawaai, lawaaierige buren of een ander storend geluid. De mensen wonen steeds dichter op elkaar en ook het lawaai van fabrieken en . Toch zijn we nog helemaal niet tevreden over de geluidsisolatie. We horen het verkeer duidelijk in de slaapkamer en vragen ons af wat er nog . Het grootste voordeel van driedubbelglas is dat het heel goed geluid dempt, dit is een van de redenen naast de vergrote energiebesparing. Dit glas heeft zeer goede isolerende eigenschappen, biedt bescherming tegen glasbreuk en heeft een inbraakvertragende werking.


Een uitgebreide omschrijving . Daarnaast houdt driedubbel glas dankzij de extra lucht- of gaslaag meer geluid tegen, wat bij geluidsoverlast een zeer waardevolle toevoeging kan zijn.

De laatste jaren kiezen heel wat mensen voor superisolerend glas of hoogrendementsglas. Wanneer geluidsisolatie erg belangrijk is, kan dat zelfs nog verbeterd worden door de spouwen tussen het glas te verbreden tot 20mm. Dubbelglas en HR (hoog rendement) glas zijn vormen van dubbele beglazing. Ook fijn: je hoort veel minder geluid van buiten.


En je helpt het klimaat, want je verbruikt minder energie en veroorzaakt dus minder CO2! Als je in een gemiddelde tussenwoning met . Wij hebben grote ramen, doorzonwoning. Er zit overal dubbel glas in van jaren oud dus dat is niet veel beter dan gewoon enkel glas. Hoe werkt een HR -beglazing? Hoe lager de warmtegeleidingscoëfficiënt λ van een beglazing, hoe lager de warmteverliezen.


Waar dit bij gewoon dubbel glas lucht is, wordt de spouw bij HR dubbel glas gevuld met edelgas. Hier ben je verzekerd van een perfecte isolatie op gebied van zowel geluid als warmte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts