maandag 30 oktober 2017

Buitenmuur isoleren en stucen

Het na- isoleren van buitenmuren is altijd een beetje dubbel winnen. Zeker wanneer je de ramen wil vervangen of grondig gaat renoveren valt gevelisolatie te overwegen. In dit artikel overlopen we de verschillende methodes . Bij buitengevelisolatiesystemen met bepleistering, ook wel ETICS genoemd ( External Thermal Insulation Composite Systems), komt het isolatiemateriaal op de buitenmuur van een nieuwe of bestaande woning.


Het gaat hier wel degelijk om een systeem. Alle materialen zijn precies op elkaar afgestemd en de uitvoering .

Buitengevelisolatie is interessant wanneer spouwmuurisolatie geen afdoend resultaat biedt of wanneer de gevel in slechte staat is. Maar er zijn nog meer redenen om te kiezen voor . Bij renovatie is het uitgangs- punt vaak dat aan de gevels van woning(en) zo weinig mogelijk wordt veranderd. In sommige ge- vallen is het zelfs een eis helemaal niets te veranderen, bijvoorbeeld omdat een gebouw valt onder.


Het kan ook zo zijn dat isolatie aan de buiten- zijde onmogelijk is omdat u te. Afwerking met nat stucwerk of droge gevelbekleding? Wilt u een buitenmuur laten stucen met isolatie geheel waterdicht?


Lees hier alle informatie betreft de prijzen van het stucen van een buitenmuur.

Breng je energierekening omlaag met gevelisolatie aan de buitenkant. Bekijk tips om je buitenmuren te isoleren. Plus: wat kost het en wat bespaar je?


De praktijk bewijst het: buitengevelisolatie is de beste manier van warmteisolatie. Het isoleren van de buitengevel kan zodanig gebeuren dat aan alle wettelijke eisen wordt voldaan. Tegelijkertijd gaan de energiekosten flink naar beneden. Geïsoleerde buitenmuren zorgen dat warmte niet naar buiten wordt afgegeven: de . Door buitenmuren te laten stucen zorgt u voor een betere isolatie van uw woning. Er zijn verschillende manieren om uw muur te isoleren.


Door degelijke muurisolatie voorkomt u dit. Als u beschikt over een spouwmuur is spouwmuurisolatie de beste en de goedkoopste optie, dit kost tussen de € en € per m². Heeft uw muur geen spouw? Dan heeft u de keuze om uw binnen of buitenmuur te isoleren.


Mensen vinden het tegenwoordig meer dan ooit van belang dat er in hun woning zo weinig mogelijk sprake is van warmteverlies. In een poging om dit warmteverlies te drukken wordt er vaak in eerste instantie voor gekozen om het dak te isoleren. Het voorzien van dakisolatie is zeker en vast interessant . Zo kan je gla grof of stucwerk met isolatie laten aanbrengen.


Hieronder geven wij u enkele voorbeelden van cementgebonden mortels van stucwerk op uw buitenmuren.

Pleisterwerk ( glad stucwerk ) : U kunt uw gevel glad laten stucen met een licht schuureffect, op deze manier is uw gevel beschermd . De buitenmuren isoleren is bouwfysisch gezien de beste methode voor een goed woonklimaat. Maar buitengevelisolatie is ook zeer ingrijpend. Het oude dijkhuis van circa 1jaar is aan drie zijden door de vorige eigenaar aan de buitenkant met tenpex geïsoleerd. Wij willen nu de vierde zijde isoleren.


We wilden tempex aanbrengen op de buitenmuur en deze met plastic klemmen vastzetten. Daar waar het net niet goed aansluit wilden we het . Een afwerklaag mag namelijk niet ontbreken. Omwille van de uitstraling die je daarmee wel en met isolatiemateriaal alleen niet creëert . Isoleren en stucen prijs.


Gevels kun je op veel verschillende manieren voorzien van isolatie. Bij nieuwbouwprojecten denkt u dan aan binnenmuurisolatie , buitengevelisolatie of spouwmuurisolatie. Bij renovatieprojecten is het ook mogelijk om isolatie achteraf op een bestaande muur aan te brengen, zowel vanaf de binnenkant als vanaf de . Gemiddeld kost een buitenmuur stucen tussen de € 2- € 1. Een buitenmuur stucen is geen gemakkelijke project, tenminste niet als de buitenmuur er ook strak en mooi uit moet komen te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts