woensdag 15 februari 2017

Stopcontact verven

Ik heb een grijze muur met daarop witte contactdozen. Nu wil ik deze graag in dezelfde kleur als de muur verven. In ons huis zitten de stopcontacten ongeveer op een meter hoogte van de grond.


En net die muur wilden wij een kleurtje geven. Ons stopcontact is heel simpel meegeverfd.

Plastic is een lastig oppervlak om te schilderen. In tegenstelling tot hout is plastic niet poreus en heeft de verf weinig om aan te hechten. Met de juiste voorbereiding kun je plastic echter prima schilderen.


In de huiskamer bijvoorbeel kies je sneller voor iets wat niet al te druk oogt. Je kan er daar voor kiezen om je stopcontact te behangen of te verven met datgene wat . Hallo Monica, wat een goed idee om de meterkast mee te verven en ook de lelijke stopcontacten. Ik heb ze hier ook in het tuincentrum .

De kastjantjestakken zijn super. Op welke hoogte verf ik de lambrisering? Er is geen perfecte hoogte voor het verven van een lambrisering. Dit verschilt per ruimte.


Hoe hoog is bijvoorbeeld het plafond? En het hoog zijn de meubels die er voor komen te staan? Zelf vind ik het niet mooi als de . Vergeet ook niet van te voren de stopcontacten en licht schakelaars te demonteren. Dan voorkomt u niet alleen dat ze vies worden, maar zo staan ze ook niet in de weg tijdens het verven. Stopcontacten en lichtknoppen kunt u beter verwijderen dan afplakken.


Ook belangrijk is om eventuele stopcontacten of een thermostaat van de muur te schroeven voor je begint met verven. Zo verkrijg je een mooi strak resultaat en voorkom je bovendien dat er muurverf op deze items belandt. Plak met afplakband de plinten af en andere zaken die u niet mee wilt schilderen (wat verwijderd kan worden verwijderen zoals de afdekplaatjes van stopcontacten ). Stap 3: voorbereidende werken.


Verhuis het meubilair naar het midden van de kamer zodat alle muren goed bereikbaar zijn. Ramen, deuren en plafond plak je af met tape.

Schilderen doe je met een blokkwast of een roller. Een blokwitter gebruik je voor de randen. Een kleine ronde kwast is handig voor de moeilijke stukjes bijvoorbeeld rondom het stopcontact. Zorg voor genoeg verf , afplaktape, oude kleren, aluminiumfolie en afwasmiddel.


Giet de verf in een verfbak. Daarna kun je de grote vlakken verven. Gebruik hiervoor een vachtroller. Bedek de vloer met een groot stuk plastiek of met oude doek of karton. Plastiek heeft als voordeel tegenover papier dat er geen verf doorheen kan dringen.


Kasten of andere voorwerpen die moeilijk verplaatsbaar zijn, afdekken met een . Ook rondom zaken als stopcontacten maak je een rand van ongeveer 4cm met de kwast. Steek de kwast een paar keer in de latexverf en strijk hem elke keer af langs de rand van de emmer, tot de kwast wel verzadigd is maar niet druipt. Strijk de verf met lange halen in de lengte uit, maar wees niet te zuinig anders treden er . Plak ramen, deuren en plafond af met afplaktape.


Vergeet spijkers en schroeven niet. Schakel de elektriciteit uit en verwijder afdekplaten van stopcontacten en schakelaars. Verwijder wanddecoratie zoals posters en schilderijen. Denk hierbij aan je veiligheid.


Vaste onderdelen zoals radiatoren en vensterbanken dek je af . Hierdoor weet je zeker dat de elektra keurig waterpas geïnstalleerd wordt. Na het opknappen van een ruimte denk je vaak niet aan het vervangen van de stopcontacten. Want met nieuw schakelmateriaal geef je de ruimte weer een frisse, strakke uitstraling.


Het is precies wat Thomas ook doet in de woonkamer in Almere. Nadat hij de ruimte heeft gesausd en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts